• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Güllü Çevik`i Mağdur Eden Müdür Yasakçı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şefik Mert / Gaziantep
Kızının başörtülü bir şekilde eğitim hakkına destek veren ve bu konuda kızının hakkını aradığı için Anne Güllü Çevik’e verilen hapis cezasına tepkiler sürüyor. Kararın keyfi ve yanlış bir karar olduğunu belirten hukukçular, bu zorlama karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini belittiler.

Kararın hukukun zorlanması sonucu alındığını ifade eden hukukçu Sabri Sayan, Cezanın Güllü Çevik yerine okul müdürüne verilmesi gerektiğini belirterek, “Çünkü Güllü Çevik Hanım, aylarca çocuğunun eğitim hakkı için mücadele etmiş, eğitimi engelleyerek suç işleyen ise okul müdürüdür. Bu ceza Güllü Çevik Hanım yerine okul müdürüne verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

MÜDÜR DE YASAKÇIYMIŞ

Avukat Sayan, ilginç bir ayrıntıyı da anlatarak, İMKB ilköğretim okulu müdürünün 30 Nisan 2011’de düzenlenen parasız yatılı ve bursluluk sınavında başörtülü kız öğrencileri mağdur ettiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Başörtülü kızları da sınava alın’ talimatı olmasına rağmen adeta İl Milli Eğitim Müdürüne meydan okuyup başörtülü kız öğrencileri sınava almamış. Öğrencilerin suç duyurusu sonrasında hakkında dava açılan okul müdürü her nasılsa mahkemece beraat ettirilmiş.

KARAR YANLIŞ VE KEYFİDİR

Mahkemenin gerekçeli kararını okuduğunu belirten Avukat Halil Kılıç, “Mahkemenin verdiği karar yanlış ve keyfidir. Özellikle AK Parti döneminde bir çok şey değişmesine rağmen kendileri gibi düşünmeyen insanlara keyfi muamele yapan, kendisi gibi düşünmeyen insanların başına gelen her şeyi müstahak olduğuna inan bir anlayış hakim olmaya başladı. Özellikle görevi güvenliği sağlamak olan emniyet camiası ve milli eğitim camiasıyla birlikte yargıya da aynı anlayış sirayet etmeye başladı” dedi.

HUKUKA AYKIRI DAVRANILIYOR

Özellikle son zamanlarda yargının Müslüman camialara karşı aldığı keyfi kararlarla gündeme geldiğine dikkat çeken Kılıç, “Yargıda keyfi muameleler artış gösterdi; dernek kapatmalar, sivil çalışmaları engelleme gibi inancı sebebiyle çocuğunu okula göndermeye çalışan insanlara hukuka aykırı muameleler yapılmaya başlandı. Bu mahkeme kararı da keyfi verilmiş bir karardır. Baştan sona anne hakkında işlem yapılması, dava açılması ve anneye caza verilmesi keyfi bir dava olduğunu göstermektedir” ifadelerine yer vererek Güllü Çevik, kararının bozulması gerektiğini belirtti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir