• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
`Mustazaf Der Keyfi Bir Kararla Kapatıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Mustazaf Der`in kapatılmasına tepkiler çığ gibi büyürken bir tepki de Batman merkezli Kur`an Nesli Platformu`ndan geldi.

Mustazaf Der`in kapatılışına ve Güllü Çevik`e başörtüsü nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine tepkiler geçen her gün artıyor. Kuran Nesli Platformu yazılı basın açıklaması yaparak yaşanan hukuksuzluklara tepki gösterdi.

Platform Genel Başkanı M.Ali Altun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Mustazaf Der`in Allah`ın rızasını gözeterek yaptığı etkinlikleri anımsatarak "Kuruluş felsefesi cehalet, yoksulluk ve ihtilaflar ile mücadele olan Mustazaf-Der haksız, hukuksuz ve zalimane keyfi bir kararla kapısına kilit vurulmuştur" dedi.

Bu Karar Halkımıza Karşı Alınmış Art Niyetli Bir Karardır
Altun, kurulduğu günden bu yana yasal zeminde faaliyetlerini yürütmesine rağmen Mustazaf-Der`in, varlığına, çalışmalarına ve hizmetlerine tahammülü olamayan hukuk maskesini giymiş zihniyet tarafından susturulmak, durdurulmak ve önüne setler çekilmek istendiğini kaydetti.

Mustazaf halkın bağrından çıkmış, mazlum ve mustazafların sığınağı olan halkın takdir ve sevgisini kazanmış, onun değerleri etrafında kenetlenmiş Mustazaf Der`in kapatılma kararının, Mustazaf Der`in şahsında halka karşı alınmış art niyetli bir karar olduğunu ve büyük saygısızlık ve hürmetsizlik olduğunu ifade eden Altun,"Bizler bu kararın altında, inanca, Peygamber sevdasına, Müslümanların birlik ve beraberliğine olan düşmanlık ve tahammülsüzlüğün yattığını düşünüyoruz. Hiçbir gücün ve hiç bir kararın Mustazafların susmasına, durmasına ve çalışmasına engel olamayacağı bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

Kapılara Kilit Vurabilirsiniz Ama Gönüllere Asla
Kapatma kararını alanlara seslenen Altun, kapatma kararı ile Müslüman halkın Peygamber sevdasından vazgeçeceğini, mazlum ve Mustazaf halkın hakkını aramayı bırakacağını hesaplayanların yanıldıklarını belirterek, "Bu halk Müslüman`dır ve Müslüman kalacaktır. Bu halk iliklerine kadar iman doludur hiç kimse onun imanına ve inancına kilit vuramaz. Kapılara kilit vurabilirsiniz ama gönüllere asla vuramazsınız. Bizler haksız, zalimane ve keyfi olan Mustazaf Der`i kapatma kararını ve Gaziantep`te 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Güllü Çevik bacımıza verilen hapis cezasını şiddetle kınıyoruz" dedi. (Halid Coşkun-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir