• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu\'nun kıyı ilçeleri, Tunceli, Bingöl ve Elazığ ile öğle saatlerinde Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

 

RÜZGAR :Genellikle batı ve güneybatı, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu\'nun kıyı ilçelerin, Tunceli, Bingöl ve Elazığ ile öğle saatlerinde Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, sel, lokal dolu yağışı, vb)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin güney ve doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş ile öğle saatlerinden sonra Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adana\'nın kuzey ilçelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir, Sivas ve Kayseri çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu\'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz\'in iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve batısı, öğle saatlerinden sonra Hakkari ve Şırnak çevreleri dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısı, öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Sağanak yağışlı (11/21)
İstanbul: Sağanak yağışlı (14/21)
İzmir: Parçalı bulutlu (16/25)
Bursa: Sağanak yağışlı (13/22)
Konya: Parçalı bulutlu (9/23)
Adana: Gökgürültülü sağanak yağışlı (15/26)
Mersin: Parçalı bulutlu (18/25)
Diyarbakır: Gökgürültülü sağanak yağışlı (10/26)
Batman: Parçalı bulutlu (9/27)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (16/28)
Gaziantep: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/25)
Mardin: Parçalı bulutlu (15/23)
Van: Gökgürültülü sağanak yağışlı (8/19)
Bingöl: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/20)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir