• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılması Ceyhan`da Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Ceyhan`da faaliyette bulunan İlim Der düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla Mustazaf Der`in kapatılmasını ve Gaziantep`te kızını başörtüsüyle okula göndermek isteyen anne Güllü Çevik`e verilen hapis cezasını kınadı.
 
Kur`anı Kerim tilavetinden basın açıklamasını İlim Der yetkililerinden Zülfü Şahin Okudu.
 
"Diyarbakır merkezli olup 20 den fazla şubesi olan ve kurulduğu günden bu yana misyonunu kısaca fakirlikle ,cehalet ile mücadele olarak ilan eden ve halkımızın gönlünde yaptığı faaliyetlerle taht kuran Mustazaflarla Dayanışma derneğinin kapatılması kararını büyük bir şaşkınlık içerisinde duyduk ve medyadan izledik." Diyen Şahin, "Şaşkınlığımızın sebebi odur ki; misyonunu halka hizmet olarak açıklamış ve bu doğrultuda yaptığı hizmetlerle halkın unutulmuş kesimlerine ve dışlanmış tabakasına ulaşmış bir çok müslümanın ulaşmak istediği hayır hizmetlerinde bir hizmetkar anlayışı ile hareket etmiş ,yaptığı samimi ve ihlaslı çalışmalardan dolayı halktan büyük teveccüh görmüştür.Bunun bir belirtisi olarak ta organize ettiği hayır yardımları ve kutlu doğum etkinliklerine toplumun her kesiminden icabet edilerek yüzbinleri bir araya getirmeyi başarmıştır." İfadelerini kullandı.
 
"Mustazaf Der`in Kapatılması Hukuk Tarihinde Kara Bir Lekedir"
Mustazaf-Der`in kapatılmasının hukukun tarihinde bir kara leke olduğunu belirten Şahin "Hiçbir hukukçu bu kapatma kararını izah edemez. kurulduğu günden bu yana yaptığı binlerce faaliyet ve etkinliklerde kimsenin burnu dahi kanamamıştır. Şubesinin bulunduğu il,ilçe ve beldelerde mağdur ve muhtaçlara dul ve yetimlere yardımcı olmuştur.inancının gereği ve halkın maslahatı için müspet hareket etmeyi ilke edinmiştir. Dernek müdavimlerinin sürekli saldırıya uğramsı ve şubelerinin kundaklanmasına rağmen sağduyu ile hareket etmiştir.Mustazaf Der hakkında verilen bu kapatma kararı halkımızın huzuruna vurulan bir darbe oldu." dedi.
 
Ceyhan İlim Der olarak kendilerinin de Mustazaf Der`in kapatılması kararını kınamayı vicdani bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Şahin "Mustazaf Der camiası ve ona gönül veren bütün Mustazaflara "Üzülmeyin ,gevşemeyin inanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz"(Ali İmran 139) hatırlatıyoruz." Şeklinde konuştu.
 
Şahin, açıklamasının devamında Güllü Çevik`e verilen hapis cezasını kınadı.
Basın açıklamasından sonra kalabalık, sessizce dağıldı.
(Kenan Solak- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir