• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rahmet Eli Gıda Bankası: `Bu Zulümlere Yabancı Değiliz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yoğun katılımla gerçekleşen basın açıklamasını Rahmet Eli Gıda Bankası adına dernek üyelerinden Yalçın Tay okudu.

 

Zaman zaman tekbirlerin getirildiği ve "örtüye uzanan eller kırılsın" sloganlarının yükseldiği açıklamada Yalçın Tay, Mustazaf-Der`in kurulduğu günden bu yana her zaman hayırlı faaliyetler içerisinde olduğunu ifade ederek, yaptığı etkinlik ve faaliyetlerle halkın teveccühüne mazhar olan Mustazaf Der`in kapatıldığını hatırlattı.

 

"Mustazaf-Der, İhtilafların Çözülmesinde Önemli Mesafeler Kaydetmiştir"
Tay açıklamasına şu şekilde devam etti; "Tarih boyunca gücü elinde bulunduran halk düşmanları, kendinden olmayan ve halkın sesi olan şahsiyet ve kurumların düşmanı olmuşlardır. Bu düşmanlıkları kıyamete kadar sürecektir. Amacı fakirlikle, cehaletle ve ihtilaflarla mücadele olan ve bu amacı doğrultusunda çalışan Mustazaf-Der de, halka düşman olanlar tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatılmıştır. Özellikle fakirlikle mücadelede yüz binlerce aileye yardım etmiş, binlerce gencin maddi manevi eğitimine katkıda bulunmuş ve birçok ihtilafların çözülmesinde öncülük etmiş, bu çalışmalarıyla halkın büyük teveccühünü kazanmış olan böyle bir derneğin kapatılması toplumumuzda huzurun ve istikrarın istenmediğinin bir göstergesidir."

 

"Bu Zulümlere Yabancı Değiliz"
"Birçok provakatif saldırıya maruz kalan, bu da yetmezmiş gibi birçok engellemeye ve cezalara rağmen ısrarla sağduyu çağrısı yapın ve hayırlı hizmetlerinden geri durmayan böyle bir derneğin kapatılması manidar değil mi?" diye soran Yalçın Tay, "Biz bu zulümlere yabancı değiliz. İskilipli Atıf Hocaya, Şeyh Sait Efendiye, Bediuzzaman Said Nursi gibi İslami şahsiyet ve kurumlara yapılanlar daha dün gibi hafızalarımızda kalmıştır. Biz idam edilenleri mi görmedik. Ahıra çevrilen camileri mi yazmıyor tarihimiz, 28 Şubatlarda üniversite kapılarında bekleyen bacılarımıza reva görülen zulümler de hala tazeliğini korumaktadır" diyen Yalçın Tay, kısa bir süre önce başörtüsüyle ilgili Gaziantep`te yaşanan hukuksuzluğa da değindi.

 

"Dünyanın Neresinde Böylesine Saçma Bir Uygulama Var"
Tay, "İşte oralardan kalma bir zulüm daha: Gaziantep`te kızının tesettürlü okuma isteğine bir Müslüman anne olarak destek veren bir anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmiştir. Bu aslında bacılarımıza yapılan zulmün bir örneği. Sırf inancının gereği örtüye bürünen ve bundan dolayı okulları önünde bekletilen, derse alınmayan onlarca bacımız var. Sorarım size dünyanın neresinde böylesine saçma bir uygulama var?" Dedi.

 

Biz Rahmet Eli Gıda Bankası olarak topluma mal olan Mustazaf-Der`in kapatılmasını, Gaziantep`te kızını başörtülü olarak okutmak isteyen Güllü Çevik bacımıza verilen 2 yıl 10 aylık cezayı kınıyoruz ve toplumumuzun bundan sonra bu tür zulümlere maruz kalmamasını temenni ediyoruz. Yetkililere de bu tür zulümlere seyirci kalmamalarını ve gereken önlemleri almalarını tavsiye ediyoruz.

 

Tay açıklamasını şu şekilde bitirdi: "İnanıyoruz ki Mustazaf-Der camiası sergilediği dik duruş ve müsbet hareket tarzıyla toplumumuza birçok hayırlı hizmetlerde bulunmaya devam edecektir." (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir