• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Sistemin Dindarlara Karşı Kindarlığı Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kamuoyunda "Hukuk Cinayetleri" olarak bilenen Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin kapatılması ve Gaziantep`te başörtülü kızının eğitim hakkında ısrar eden Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına bir tepki de Malatya`dan geldi…
Malatya`da faaliyet yürüten Hayrın Yolcuları Derneği, bugün ikindi namazını müteakiben Yeni Camii arkasındaki meydanda kitlesel basın açıklaması düzenledi. Yağan yağmura rağmen halkın yoğun ilgi göstermesi ise dikkat çekti.


İşte Mustazaf Der`in Suçları!
Sık sık tekbirlerin getirildiği kitlesel basın açıklamasında "Mustazaf Der`in kapatılmasına sebep olan suçlar… Suç 1: Kutlu Doğum Etkinlikleri Düzenlemek", "Suç 2: Peygamberi Sevmek", "Suç 3: Örtüye Sahip Çıkmak", "Suç 4: Filistin`e sahip çıkmak, İsrail`i kınamak", Suç 5: Fakir ve Muhtaçlara Yardım Etmek", "Suç 6: Toplumu Bilinçlendirme ve Cehaletle Savaşma" şeklinde pankartlar açıldı.


Zulme Karşı Susan Dilsiz Şeytandır
Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan kapatılan Mustazaf Der`in İstanbul Şube Başkanı Said Şahin, zulme karşı susan dilsiz şeytan olduklarına dikkat çekerek, "bugün buraya gelerek sistemin bu zulümlerine sesiz kalmadığınız için, başörtülü kızının hakkını aradığı için ceza verilen annenin yanında yer adlığınız için dilsiz şeytanlardan olmadınız" dedi.


Sistemin Dindarlara Karşı Kindarlığı
Son iki hafta içerisinde sistemin dindarlara karşı kindarlıklarının devam ettiğini gördüklerini ifade eden Şahin, Cumhuriyet tarihi boyunca dindarlara karşı kindarlığın devam ettiğini gördüklerini söyledi. Şahin, "Bu toplumun kardeşliği, huzuru ve ıslahı için çalışan hayır kurumalarından olan Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin kapatılması da yine İslam`a düşmanlığın bir neticesi ve bir zulmüdür. Bu toplumun hali ortada… Çarpık bir sitemin içinde yaşadığımızın en belirgin örneği cezaevleridir. Cezaevleri, uyuşturucu batağında telef olmuş, hırsızlık, gasp ve bu gibi suçlarla ömürlerini tüketenlerin mekânı olmuş durumda… Cezaevleri, ne yazık ki Müslümanların da mekânı olmuş durumda… Toplumun ıslahı için çalışan Müslümanların mekânı olmuş… Sistem, bir taraftan yeni nesli canavarlaştırırken diğer taraftan da bunların ıslahı için çalışan hayır kurumlarını kapatıyor ve cezaevlerine atıyor" dedi.


Dinimizden Vazgeçmeyiz
Yakın tarihteki zalimlerin tarihin çöplüğüne atıldıklarını ifade eden Şahin, bu zamanın zalimleri de tarihin çöplüğüne atılacaklarına dikkat çekti. Şahin, "Camileri ahıra çeviren bu zihniyet bu toplumda İslam`ı istemiyorlar. Allah`ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar, ama Allah nurunu tamamlayacaktır. Bu topraklarda babalarımız asıldı, yakıldı. Şeyh Said, toplumun ıslahını istediği için darağaçlarında sallandırıldı. Bu gün burada Hükümete seslenmek istiyorum; isterseniz bizi yakın, asın, öldürün, cezaevlerine atın! Ne yapıyorsanız yapın bizler dinimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.


Mustazafların Hamisi Mustazaf Der Kapatıldı
Said Şahin`in konuşmasının ardından basın açıklamasını Malatya Hayrın Yolcuları Derneği adına Muhammed Ata Yüksel okudu. Son günlerde yaşanan iki olay ile ilgili basın açıklaması yapma zorunluluğu hissettiklerini ifade eden Yüksel, "Birincisi Gaziantep`te başörtülü öğrenci annesi Güllü Çevik`e 2 yıl 6 ay ceza verildi, ikincisi Mazlum ve mustazaf`ların hamisi Mustazaf-Der kapatıldı…" dedi.


Mustazaf Der`in Kapatılma Nedeni Bu Olmasın mı?
"Tek dertleri Mustaz`af Müslüman halkın dertleriyle dertlenmek, fakir ve muhtaçların ihtiyacını gidermek, İslami şiarları asıllarına uygun olarak canlandırmak olan bu derneğin kapatılmasının gerekçesi ne olabilir?" diye soran Yüksel, "Mustazaf Der`in her hangi bir delile dayanmadan kapatılmasının yıllarca Müslüman halkın kanıyla beslenen vampir kılıklı kişilerin ekmeğine yağ sürdüğü ortadadır. Mustazaf Der`in her yıl düzenlediği yüzlerce etkinlikle milyonları bir araya getirdiğini bilmiyor muyuz? Mustazaf Der`in kapatılmasının nedeni, Mustazaf Müslüman halkımızın peygamberini tanıyıp ona olan sevgilerini dillendirmek için her yıl yüzlerce yerde farklı kutlu doğum etkinliklerinde milyonlarca insanı bir araya getirmeleri midir? Mustazaf bırakılmış insanlara sahip çıkarak yılın 365 gününde yardım edip dertleriyle dertlenmeleri midir?" dedi.


Hani 28 Şubat Sona Ermişti?
Tüm Müslüman camia ve İslami STK`ların yapılan bu haksızlıklara dur demesini istediklerini belirten Yüksel, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde olanların şunu bilmelerini isteriz. Emin olun yılan dokunacak kimse bulmazsa sıra size de gelecektir. Bir çağrımız da hükümete: bu yapılanlara artık dur demenin vakti gelmedi mi? Hani 28 Şubat sona ermişti? Bu camiayı ne zamana kadar görmezden geleceksiniz?" diye konuştu.


Yapılan Hukuksuzları Kınıyoruz
Malatya Hayrın yolcuları Derneği olarak Mustazaf Der camiasına yapılan haksızlıkları ve Mustazaf Der`in hukuksuz bir şekilde kapatılmasını kınadıklarını açıklayan Yüksel, "28 Şubat`ın bittiğini iddia edenlerin son günlerde yaşanan bu iki olaya dikkat buyursunlar. Gaziantep`te kızının okula başörtülü gitmesini isteyen bir annemiz Güllü ÇEVİK annemize 2yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ve aynı hafta içinde kara bir haber daha Mustazaf-Der kapatıldı. Bu tür zulümlerin bir daha tekrarlanmaması için bu ülkede özgürlük olduğunu iddia eden yetkilileri özgürlük için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Yoksa söylemlerinin hiçbir inandırıcılığı kalmayacaktır" diyerek konuşmasını bitirdi.


Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir