• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
Ergani Kardeş-Der Hukuksuzlukları Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Son zamanlarda yaşanan hukuksuzluklara bir tepki de Ergani\'den geldi. Ergani\'de faaliyet yürüten Kardeş-Der, Cuma namazı sonrası Kebir Cami önünde basın açıklaması yaptı. Mustazaf-Der\'in kapatılması ve Gaziantep\'te başörtülü öğrenci velisi Güllü Çevik\'e verilen cezanın kınandığı basın bildiri öncesi Kardeş-Der Başkanı Hasan Haksever kısa bir konuşma yaptı.

 

Haksever konuşmasında; \"Biz burada 2 hukuksuzluğu kınamak için toplandık. Birincisi; 2004\'te kurulan ve bugüne kadar yüz binlerce mağdur ve mazlumun yardımına koşan Mustazaf-Der\'in kapatılmasıdır. O Mustazaf-Der ki, Peygamber Sevdasını yüz binlerce insana taşımış, Diyarbakır\'da 1 Milyon Peygamber aşığını toplamakla kalmamış, Peygamber Sevdasını ta İstanbul meydanlarına kadar taşımıştır. İkincisi de Gaziantep\'te çocuğunu okula başörtüsüyle göndermek isteyen Bacımız Güllü Çevik\'e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasıdır. İlköğretime gitmenin zorunlu olduğu günümüzde başörtüsüyle okumak isteyen öğrenci velisine verilen bu ceza başörtüsü düşmanlığından başka bir şey değildir\" dedi.

 

Haksever konuşmanın devamında; \"Her türlü günahın, uyuşturucunun, içki, fuhuş ve melanetin ilkokullara kadar ulaştığı bir ortamda bu cezaları verenleri Allah\'tan korkmaya davet ediyoruz. Onlara diyoruz ki; Vallahi bu vebalin altından kalkamazsınız\" şeklinde konuştu.

 

Haksever\'in konuşmasından sonra dernek üyelerinden Lütfi Biçer Kardeş-Der adına Basın bildirisini okudu. Lütfi Biçer, \"Her türlü haksızlık, ahlaksızlık, gayri İslami ve insani uygulamanın özgürlük ve kanuni güvence adı altında sergilendiği ve kol gezdiği bir ortamda mazlum ve mustazaf insanlara karşı taciz, tehdit, engelleme, susturma, yok sayma gibi uygulamalar yetmiyormuş gibi derneklerini kapatma, kapılarına kilit vurma ve bunu hukuki kılıflara uydurma gayretleri, imanlı ve vicdanlı hiç kimsenin gözünden kaçmamaktadır. Son dönemde peygamber sevdasını diyar diyar dolaştırıp insanların kalbine nakş eden Mustazaf-Der\'in bu çalışmaları başkalarını rahatsız etmiş olacak ki, kapısına kilit vurulmaya layık görülmüştür\" dedi.

 

Gaziantep\'te başörtülü öğrenci annesine verilen cezaya da değinilen bildiride; \"Eğitim hakkının mecburi tutulduğu, çocukların eğitim hakkı ile ilgili hukuki düzenlemelere gidildiği bir ortamda çocuğunun okula devamını sağlayan Gaziantep\'teki annenin cezalandırılması hukuk adına işlenmiş garabetlerin en son örneğidir. Umudumuz odur ki bacımıza reva görülen bu hukuki zulmün sona erdirilmesi için gerekenin yetkili makamlarca yerine getirilmesidir\" denildi.

 

Konuşmaların sık sık tekbirlerle kesildiği basın bildirisinin sonunda, 27 Mayısta Diyarbakır\'da \"Ahde Vefa Mitinginin\" yapılacağı duyurularak, tüm Erganililer mitinge davet edildi. (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir