• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılması Adana`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Mustazaf Der`in kapatılması kararıyla ilgili 20 Mayıs Pazar günü Mustazaf Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz`ın da katılımıyla Adana`da gerçekleşen basın açıklaması sonrası bu Cuma da Adana`da 7 farklı adreste protesto açıklaması yapıldı.

 

Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu ile İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu`na üye derneklerce organize edilen basın açıklamaları; Sabancı Merkez Cami, Seyhan`da Ulucami, Yağcami ve Fatih Camisi önünde Yüreğir de ise; Konut Cami ile Öksüzler Camisi önünde gerçekleşti.

 

Yüzlerce kişinin katıldığı ve vatandaşların da desteklediği basın açıklamalarında kapatma kararı kınandı.

 

Sabancı Merkez Cami önünde basın açıklaması yapan Mekteb Der`in açıklamasında kapatma kararı kınandı. Mekteb Der Başkanı Yılmaz Geçer`in okuduğu basın açıklamasında Mustazaf Der`in mazlum ve mustazaf halkımızın yanında olduğu, Mustazaf-Der`in hayırlı hizmetlerini hazmedemeyen kirli ve derin güçlerin, farklı zaman dilimlerinde derneğin faaliyetlerini engellemek için değişik, tuzaklar kurduğu belirtildi.

 

Komplolarla, Uydurma Delillerle, Mustazaf-Der`e Kapatma Davası Açtılar
Karanlık yapıların iktidarlarını sürdürebilmek için çıkardıkları kaos ve kargaşa ortamına Müslümanları da dahil etmek için sürekli Mustazaf camiasına saldırdığını belirten Geçer; "Bu saldırılara karşı sürekli itidal çağrısında bulunulmuş kurulan tuzaklar ve tezgâhlar boşa çıkarılmıştır. Bu kirli saldırılarla amaçlarına ulaşamayan derin yapılar, bu kez kendilerine bağlı güvenlik güçlerini ve yandaş yargıyı devreye soktular. Nihayetinde niyet okumalarla ve komplolarla hazırladıkları uydurma delillerle, Mustazaf-Der`e kapatma davası açtılar. Nihayetinde açılan kapatma davası Yargıtay tarafından onanarak derneğimize tebligat yapıldı.

 

Bu kapatma kararı, halk ile bütünleşmek, halkın maddi ve manevi yaralarını tedavi etmek, toplumsal barışı ve huzuru oluşturmak, ırk ayırımı yapmadan İslam kardeşliğine çağırmanın birilerini çok rahatsız ettiğini göstermiştir."dedi.

Bu Karar Tahammülsüzlüğün Kara Bir Lekesi Olarak Tarihe Geçmiştir
Alınan kararın hukuksuzluğuna dikkat çeken Geçer; "İnanıyoruz ki; yasadışı hiç bir faaliyeti olmayan Mustazaf-Der hakkındaki iddianameyi gören ve okuyan tüm akıl ve vicdan sahipleri de bu gerçeğin farkına varacak ve bu kararı verenleri kendi vicdanlarında mahkûm edeceklerdir. Niyet okuma, zorlama yorum ve iftiralarla alınan mahkûmiyet kararıyla, adaletten ve haktan yoksun bir hukuk cinayeti işlenmiş ve vicdanlar yaralanmıştır. "Adalet mülkün temelidir" şiarı katledilmiş ve güven duygusu zedelenmiştir
 

Kapatmaya delil teşkil eden faaliyetler milletimizin huzuru için teşvik edilmesi gereken işlerin başında yer alması gerekirken; maalesef cezalandırılmıştır. Bu faaliyetlerin engellenmesi, vesayetçi zihniyetin kılık değiştirerek farklı yönlerden faaliyetlerine devam ettiğinin bir delilidir. Bu hukuksuz yargı kararı; düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik önyargılı tahammülsüzlüğün kara bir lekesi olarak tarihe geçmiştir.
 

Kendini Yasal Zeminde İfade Etmek İsteyen Hiçbir Sivil Toplum Kuruluşu Kapatılmamalıdır
Bizler, bugün Mustazaflar ile Dayanışma Derneği ile dayanışmak üzere bu kararı kabul edilir bulmadığımızı, deklare edip bu kararın vicdanlarda açtığı yaranın, ülkemiz için son yara olmasını temenni ediyoruz. Kendini yasal zeminde ifade etmek isteyen hiçbir Sivil Toplum Kuruluşu kapatılmamalıdır.
 

Hukuk devletinde olması gereken; devletin anayasal kurum ve kuruluşları ile toplumsal barışın sağlanabilmesi için, farklı düşüncelerdeki tüm legal yapıların faaliyetlerini koruma altına almaktır.
 

Mustazaf Der hakkında alınan bu kararı kınıyor, Mustazaf Der camiası ve ona gönül veren bütün Mustazaflara geçmiş olsun diyoruz "şeklinde konuştu.
 

Güllü Çevik`e Verilen Hapis Cezasına Tepki Gösterildi
Güllü Çevik`e verilen hapis cezasına da tepki gösteren Geçer; "Ayrıca kanımızı donduracak türden başka bir hukuksuzluğu ve insafsızca yargılamayı kızı başörtülü olarak okula gittiği ve bir anne olarak doğal olarak kızının arkasında duran Gaziantepli anneye verilen 2 yıl 6 aylık cezada da gördük. "Yargının Güllü Çevik kararı, kızını başörtülü olarak okula gönderen diğer baba ve annelere bir gözdağı mı? Galatasaray`ın kupa almasındaki mağduriyetini birkaç saatte çözenler, başörtüsü sorununu çözmek için acep daha neyi bekliyorlar? Eğer başörtülü olarak kızını okula göndermek suçsa haberiniz olsun ki, sizin nazarınızda suç olan bu fiili inancımızdan dolayı yapmayı bir izzet olarak görüyoruz. Bu yapılan hatadan bir an önce dönülmesini bekliyoruz" dedi.
 

Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanının Polis Tarafından Darp Edilmesini de Kınandı
Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanının polis tarafından darp edilmesini de kınayan Geçer; "Yine, Adana`da Mustazaf-Der`in kapatılmasını kınamak için yapılan basın açıklamasına katılmak için Gaziantep`ten yola çıkan, kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyete Osmaniye`den katılan araçlar olmuştu. Aralarında Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş`un da bulunduğu 5 kişi, benzin almak için benzin istasyonuna girmişti. Bu arada konvoydan kopan aracın önü polislerce sarılmış ve polise mukavemet ettikleri bahanesiyle kapatılan Mustazaf Der`in Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş, önce yüzüne biber gazı sıkılmış, ardından yere yatırılarak darp edilmişti. Yaşanan olayı kınıyor sorumluların biran evvel ortaya çıkarılmasını istiyoruz."şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir