• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Beykoz`daki Tarihi Namazgah Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul`u fethetmek için Anadolu`nun içlerinden gelen Türkiyelilerin ilk yerleşim yerlerinden biri olan Anadoluhisarı`ndaki tarihi namazgâh 29 Mayıs Fetih Kutlamaları öncesinde ibadete açıldı.

Beykoz Belediyesi sınırları içinde bulunan Anadoluhisarı`ndaki namazgâh, Sultan Yıldırım Beyazıt`ın İstanbul`un fethi için 1396`da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alıyor.

Fatih Sultan Mehmet tarafından fetih hazırlıkları kapsamında güçlendirilip genişletilen kalede topların bulunduğu kısım yükseltilirken askerlerin ibadet edebilmesi için bir de namazgâh yaptırıldı.

Üç ayların ilk Cuma namazı öncesine düzenlenen törenle yaz ayları için yeniden ibadete açılan tarihi namazgâhta mehteran gösterisi sunuldu, namazgâhın yapımında görev alanlar için dualar edildi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ecdadımızın emaneti olan mekânlara sahip çıkmanın gelecek kuşaklara karşı önemli bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, bu bilinci tarih ve kültür gezileri ile de genç nesillere aktardıklarını söyledi.

32 yıl Anadoluhisarı Fatih Camisi`nde imam hatiplik yapan Mehmet Özalp de vaazında fethin tarihimizdeki ve dinimizdeki önemine değindi. Açılışı turistler ve ilçedeki vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Beykoz Belediyesi tarafından, Cuma namazından çıkan vatandaşlara, fetih pilavı-ayran tatlı ikramı yapıldı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir