• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Mehmet Görmez Londra`da Regaip Programında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İNGİLTERE - Kuzey Londra`da bulunan Aziziye Camisinde düzenlenen programa, Türkiye`nin birçok din işleri müşavirinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.

Hafız Mustafa Orhan`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, okunan ilahilerin ardından, Mehmet Görmez Regaip Kandilini konu aldığı bir konuşma yaptı.

Görmez, konuşmasına Londra`da bulunduğu yıllar ki anılarını anımsatarak başladı. 18 yıl önce bir sinema olan Aziziye Camisinin bugünlerde Allah`ın bir lütfü olarak, yüzlerce Müslüman`ı ağırladığını belirtti.

Konuşmasının büyük bir kısmını Regaip Kandilinin önemine ayıran Görmez, bir mü`min olarak rağbet etmemiz gereken şeyleri itina ile seçmemiz gerektiğini, herkesin neye rağbet ettiğini yoklaması gerektiğini belirtti.

Daha sonra gurbette yasayan insanların sorumluluklarına değindiği konuşmasında, "Bir mümin Londra sokaklarında gezerken sırtında çok büyük bir emanet taşıyor. O emanet İslam emanetidir. Her biriniz bu emaneti sırtınızda taşıyorsunuz" dedi.

Görmez konuşmasını yaptığı kısa dua ile bitirdi. (Tayyip Bakır - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir