• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2500.154
  • ...
`Haydi Kızlar Okula, Anneleri Cezaevine`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın Çermik ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetlerle adını duyuran Köprü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çermik Köprü-Der), Mustazaf-Der`in kapatılma kararını ve Gaziantep`te kızının başörtülü okumasını istediği için Güllü Çevik`e verilen hapis cezasını kitlesel basın açıklamasıyla kınadı. Merkez Hanbaşı cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını dernek adına Seyfettin Yiğit okudu.

"Mustazaf-Der, düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum etkinlikleriyle milyonların gönlünde taht kurmuştur." diyen Yiğit, "Mustazaf-Der`in kapatılması düşünce özgürlüğüne vurulan bir darbedir. Mustazaf- Der`in yapmış olduğu hiçbir faaliyetine soruşturma dahi açılmazken basit gerekçelerle kapatılma kararı alınması toplumun düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne, hukuka, huzura, adalete vurulmuş ağır bir darbedir." ifadelerini kullandı.


28 Şubat Zihniyeti Hala Devam Ediyor
28 Şubat zihniyetinin hala devam ettiğini ifade eden Yiğit, "İnsani hak ve hürriyetlerin, düşünce özgürlüğünün savunulduğu, sivil anayasanın hazırlandığı böylesi bir zamanda söz konusu dindar camialar olunca nedense hukuk mustazaflar olunca farklı işliyor veya işlettiriliyor. Buda dindar insanlar açısından 28 Şubat ve zihniyetinin devam ettiğini ve bunların işbaşında olduğunu göstermektedir. dedi.


"Haydi Kızlar Okula, Anneleri Cezaevine"
Gaziantep`te kızının başörtülü okumasını istediği için Güllü Çevik`e verilen cezanın bir utanç tablosu olduğunu belirten Yiğit, "Bu hapis cezası hangi hukuk kitabında yazmaktadır? Hem kız çocuklarının okuması için çaba sarf ediyorsunuz. Hem de `Haydi kızlar okula, anneleri cezaevine` diyorsunuz. Şimdi ki kampanyanız bu mu? Örtüye bu kadar tahammülsüz oluşunuz nereden geliyor? Bu olay Müslüman halkımızın imanlı yüreklerinde derin yaralar açmıştır. Hukuka, adalete olan inancı yok etmiştir." ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın sonunda verilen her iki kararı kınadıklarını belirten SeyfettinYiğit, "Biz Köprü-Der olarak bize gönül vermiş halkımız adına, bu kararları kınıyoruz." şeklinde konuştu. (Mehmet Akarsu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir