• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Hukuksuzluklar Kitlesel Basın Açıklamaları ile Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaf Der`in kapatılmasına ve Gaziantep`te başörtülü olarak okumak isteyen, kızının hakkını savunan anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına, yurtta ve yurtdışında tepki her gün artarak devam ediyor. Bugün Türkiye`nin birçok şehir merkezinde, her iki karar, Cuma Namazından sonra kitlesel basın açıklamaları ile lanetlendi.
 

Diyarbakır`da başta tarihi Ulu Cami olmak üzeri Muhammediye Camisi, Hacı Ömer Camisi, Ofis Camisi, Mekke Camisi, Demirok Camisi ve Et Balık Kurumu Camisi olmak üzere 7 camide Cuma Namazından sonra eşzamanlı kitlesel basın açıklamaları ile bu kararla protesto edildi.
 

Mustazaf Der Uydurma Delillerle Kapatıldı
Ulu Camii önünde yapılan basın açıklamasını Sahabe Der adına Faysal Yıldız okuyarak, Mustazaf-Der`e olan teveccühü hazmedemeyen derin ve karanlık yapıların uydurma delillerle derneği kapattığını vurguladı. Yıldız, Mustazaf Der`in toplumun huzuru, selameti ve toplumsal barışa hizmet etmekten bir an olsun geri durmadığını belirterek, derneğin yapmış olduğu etkinliklerle, tertiplemiş olduğu mitinglerle yerel ve küresel güçlerin oyunlarını bozduğunu, hesaplarını alt üst ettiğinin altını çizdi.

 

Gaziantep`te başörtülü olarak okumak isteyen, kızının hakkını savunan anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına da değinen Yıldız, şöyle dedi: "Okul idaresi kızının başörtüsünü bahane ederek derse almamış, bunun suç olduğunu belirten veliye de `sırtımız kuvvetlidir, istediğini yap!` demişlerdir" dedi.

 

Hukuksuzluklar Adeta Adet Halini Aldı
Muhammedi`ye Camisi önünde yapılan kitlesel basın açıklamasını Köy Der adına Mehmet Duyu okuyarak, Türkiye`de sürekli yaşanmakta olan hukuksuzluklar ve zulümlerin adeta adet halini aldığını söyledi. Duyu, Müslüman halka reva görülen hukuksuzluklar ve zulümler silsilesine maalesef yeni halkaların eklendiğini, belirterek şöyle devam etti: "Sekülerizim dinsizliğini din olarak dindar halkına dayatan dinsizlik bekçilerinin Müslüman halka yıllar yılı yaptıkları mezalimi anlıyorduk da, dindar geçinen, sözüm ona `dindar nesil yetiştireceğiz` diyerek dindar halktan oy devşiren bir iktidarın döneminde, Müslüman halka çektirilenleri anlamakta güçlük çekiyoruz."

 

Zulümü Bile Allah`a Havale Etmek Yasak
Güllü Çevik`e verilen cezaya da değinen Duyu, artık zulmün Allah`a havale edilmesi bile yasaklanıyorsa, bu halk şikâyetlerini nereye yapsın? Diye sorarak, hukuksuzlukları kınadı.

 

Protesların diğer bir adresi ise İkra Eğitim Der tarafından Ofis Camisinde yapılan kitlesel basın açıklamasıydı. Basın açıklamasını okuyan İkra Eğitim Der üyelerinden Mehmet Eroğlu, Mustazaf -Der`in kapatılmasının tek gerekçesinin peygamberlerin gayesini kendi çağında hedef kabul etmesi olarak belirtti. Eroğlu Şöyle devam etti: "Derneğimizin layıkıyla İslam`a ve insanlığa hizmet ettiği dost ve düşman tarafından görülmüştür. İslami Hayatı ve hayırlı hizmetleri suç kabul edenler bu sebeple Mustazaf-Der`i kapatmışlardır. Böylece mazlumların ahını alarak, zalimlerin kara alınlarına ve kara hesaplarına kara bir leke daha eklenmiştir."

 

Eroğlu Gazinatep skandalınada değinerek, "Gaziantep`te kızının örtülü okuması için ısrar ettiğinden Güllü Çevik bacımıza 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Oysa halkımız, O anneyi şeref madalyasına layık görür. Bu ceza Gaziantep`te verildi" dedi.

 

Gaziler semtinde bulunan Demirok Camii önündeki basın açıklamasını Şura Der adına okuyan Abdulhakim Demir, halkın beğenisini kazanan tüm çalışmalara rağmen, Mustazaf-Der camiasının karanlık odakların hedefi olmaktan kurtulmadığnın altının çizdi. Demir, derin yapıların her ne kadar Mustazaf-Der`in çalışmalarını tehlikeli addedip terörize etmeye çalışsa da, halkın İslami camia etrafında kenetlenip tevveccühüne mani olamadığını söyledi.

 

Verilen Cezalar ile Halk Cezalandırılmıştır
Kitlesel basın açıklamalarının diğer bir adresi ise Şehitlik Et Balık Kurumu Camisindeydi. Basın açıklamasını Yeni İhya Der adına okuyan Şahabbetin Asena, Muztazaf Der`in her çalışmasının legal olduğunu vurguladı. Asena, basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Neden acaba bunca legal bir yapı içerisinde olan derneğin anlamsız bir şekilde kapatılmasına karar verilmiştir? Amaçları dernek kapısına mı kilit vurmak ya da Mustazaf Der`in yaptığı bu hayırlı işlere mi kilit vurmaktır? Soruyoruz bu kapatmanın amacı nedir neden hayırlı işlerin önü kesilmektedir? Türkiye`nin yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ve hayır konusunda bir birlerine yardımcı olan bu Müslümanlar neden acaba bu işi Mustazaf Der`in de yapmasına mani olmaktadırlar."

 

Güllü Çevik`e verilen cezaya da değinen Asena, "Bizim nezdimizde bu ceza ile halk cezalandırılmıştır" dedi.

 

Mustazaf Der Yaptığı Hayırlı İşlerden Dolayı Kapatıldı
Huzurevleri Mekke Camisinde Hizmet Der adına basın açıklalmasını okuyan Şeyhmus Tanrıkulu, kurulduğu günden beri tek gayesi hakka ve halka hizmet olan Mustazaf -Der`in haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatıldığını belirtti. Tanrıkulu Mustazaf Der`in kapatılmasına sebep olarak gösterilen faaliyetlerinden bazılarını ise şöyle sıraladı:

 

"Kutlu Doğum Etkinlikleri düzenlemek, Kur`an-ı Kerim`e sahip çıkmak, Şehy Said ve Bediiüzzaman hazretlerini anma etkinlikleri, tesettürün yaygınlaştırma çalışmaları, Mescidi Aksya`ya sahip çıkmak, mazlum ve mustazaf Kürt halkının insani ve İslam`i haklarını savunmak."

 

Güllü Çevik`e verilen cezayada göndermede bulunan Tanrıkulu, Türkiye`de uygulanan kanunlar vilayetten vilayete değişiyor mu Diyarbakır`da farklı Gaziantep` te farklı mı? Diye sordu.

 

Bağlar Hacı Ömer Camisinde ise Muzaffer Beber İmam Hatipliler Der adına kitlesel bir basın açıklaması yaparak, Mustazaf Der`in kapatılma kararını, düşünce özgürlüğüne, tüm sivil ve legal çalışmalara vurulmuş büyük bir darbe olarak gördüklerini söyledi. Beber, Gaziantep`te başörtülü olarak okumak isteyen, kızının hakkını savunan anne Güllü Çevik`e verilen ceza için de bu cezanın tüm bacılarının onuruna ve başörtüsüne verilen bir ceza olduğunu vurguladı. Beber, başta hükkümet olmak üzere herkesime seslenerek, hukuk skandalı olan bu kararlara karşı tepkilerini ortaya koymalarını istedi.

 

Diyarbakır`da yapılan kitlesel basın açıklamalırnın son adresi Bağıvar Beldesindeydi. Bağıvar Der adına kitlesel basın açıklamasını okuyan Abdurrahim Yıldırım, insani ve ihlâslı çalışmaları halka mal olan Mustazaf Der`in çalışmalarını hazmetmeyen çevrelerin Mustazaf Der`i ortadan kaldırmak için her türlü yola başvurduğunun altını çizdi. Yıldırım, Mustazaf Der`in kapatılması ve Gaziantep`te kızının eğitim hakkının savunan anneye verilen cezayı kınayarak basın açıklamasını bitirdi.

 

Yapılan bütün kitlesel basın açıklamalarının sonunda tüm duyarlı halk 27 Mayıs Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydaanı`nda yapılacak olan Ahde Vefa Mitingi`ne davet edildi. (Osman İçli, Emrullha Araz, Veysi Çetik, Ayettullah Turgut - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir