• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Orakoğlu Yalan Söylüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - `İrtica ile Mücadele Eylem Planı` ve birinci `Ergenekon" davalarının ikinci `Ergenekon` davasıyla birleştirilmesinin ardından, 64`ü tutuklu 260 sanıklı davanın 187. duruşması geçtiğimiz gün yapıldı. Duruşmaya, tanık olarak çağrılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu da katıldı.
 

Velioğlu Ölmedi İddiası Yalanlandı
Orakoğlu, 2000 yılında İstanbul`daki Hizbullah operasyonunda ölen kişinin Velioğlu olmadığını iddia ederek, `Ölü olarak ele geçirildiği iddia edilen Velioğlu`nun yüzü tanınmayacak şekilde kurşun izleri vardı" dedi. Orakoğlu`nun devamlı olarak gündeme getirdiği bu iddiaya Hüseyin Velioğlu`nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu`ndan yalanlama geldi.
 

Hayrettin Velioğlu, Orakoğlu`nun devamlı yalan söylediğini ve bir palavracı olduğunu söyleyerek, "Soruyorum Orakoğlu`na, Hüseyin Velioğlu`nun cenazesi bana teslim edildiğinde yanımda mıydı? Nereden biliyor yüzünün tanınmaz halde olduğunu. Basında çıkan fotoğraf Orakoğlu`nun bir yalancı olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca cenazeyi ben teslim aldım. Yüzünde hiçbir iz yoktu. Öte yandan ben cenazeyi on gün sonra teslim aldım. Polis cenazeyi bana teslim etmeden önce onu tanıyan başta itirafçı Abdulaziz Tunç olmak üzere birkaç kişiye teşhis ettirmiş" diye konuştu. (Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir