• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılmasına Eş Zamanlı Kınamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaf Der`in kapatılması Batman merkezdeki birçok semtte Cuma Namazından sonra protesto edildi.
 
Mustazaf Der`in kapatılışına ve Güllü Çevik`e başörtüsü nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine tepkiler çığ gibi büyürken, Batman`da eşzamanlı 4 basın açıklaması yapıldı. Pınarbaşı Mahallesi Hamidiler Camii`nde Bilge Der, Bahçelievler Mahallesi Kudret Camii`nde Umut Der Gıda Bankası, 19 Mayıs Mahallesi Enbiya Camii`nde Sevgi Der ve Hürriyet Mahallesi Hürriyet Camii`nde Hira Der tarafından basın açıklamaları yapıldı.
 
Bilge Der`in Hamidiler Cami`sinde Cuma namazının ardından yaptığı basın açıklaması yoğun bir katılım gerçekleşti. Basın açıklamasını Bilge Der Genel Sekreteri M.Ali Altun yaptı. Altun, Mustazaf Der`in Allah`ın rızasını gözeten hiçbir karşılık beklemeksizin yaptığı hizmetleri ve etkinlikleri anlatarak, "Kuruluş felsefesi cehalet, yoksulluk ve ihtilaflar ile mücadele olan Mustazaf-Der haksız, hukuksuz ve zalimane keyfi bir kararla kapısına kilit vurulmuştur" şeklinde konuştu.
 
Bu Karar, Hukuk Tarihinin En Büyük Ayıbıdır
Altun, kurulduğu günden bu yana yasal zeminde faaliyetlerini yürütmesine rağmen Mustazaf-Der`in varlığına, çalışmalarına ve hizmetlerine tahammülü olamayan hukuk maskesini giymiş zihniyet tarafından susturulmak, durdurulmak ve önüne setler çekmek istenildiğini kaydetti.
 
Mustazaf halkın bağrından çıkmış, Mazlum ve Mustazafların sığınağı olan halkın takdir ve sevgisini kazanmış, onun değerleri etrafında kenetlenmiş Mustazaf Der`in kapatılma kararının, Mustazaf Der`in şahsında halka karşı alınmış art niyetli bir karar olduğunu ve büyük saygısızlık ve hürmetsizlik olduğunu ifade eden Altun,"Bizler bu kararın altında, inanca, Peygamber sevdasına, Müslümanların birlik ve beraberliğine olan düşmanlık ve tahammülsüzlüğün yattığını düşünüyoruz. Hiçbir gücün ve hiç bir kararın Mustazafların susmasına, durmasına ve çalışmasına engel olamayacağı bilinmelidir" ifadelerini kullandı.
 
Kapılara Kilit Vurabilirsiniz Ama Gönüllere Asla
Kapatma kararını alanlara seslenen Altun, kapatma kararı ile Müslüman halkın Peygamber sevdasından vazgeçeceğini, mazlum ve Mustazaf halkın hakkını aramayı bırakacağını hesaplayanların yanıldıklarını belirterek, "Bu halk Müslüman`dır ve Müslüman kalacaktır. Bu halk iliklerine kadar iman doludur hiç kimse onun imanına ve inancına kilit vuramaz. Kapılara kilit vurabilirsiniz ama gönüllere asla vuramazsınız. Bizler haksız, zalimane ve keyfi olan Mustazaf Der`i kapatma kararını ve Gaziantep`te 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Güllü Çevik bacımıza verilen hapis cezasını şiddetle kınıyoruz" dedi.
 
Hira Der: Hukuk Garabeti
Batman Hira Der tarafından Hürriyet Mahallesi Hürriyet Camii`nde yapılan basın açıklamasını Molla Beşir Şimşek Kürtçe okudu.
 
Mustazaf Der`in mahkeme kararı ile kapatıldığını hatırlatan Şimşek, "İnsani hak ve hürriyetlerin, düşünce özgürlüğünün savunulduğu, sivil anayasanın hazırlandığı böyle bir zaman diliminde; yoksullukla, cehaletle, ahlaksızlıkla mücadele eden, İslam`ın emri olan başörtüsüne sahip çıkan, Kutlu Doğum etkinlikleriyle yüz binlerin kalbine Muhammedî sevdayı aşılayan, Mukaddes Kur`an`a hakkıyla sahip çıkan ve ülkenin her yerindeki Müslümanların büyük teveccühüne mazhar olan Diyarbakır Merkezli Mustazaf Der`in 20`yi aşkın şubesiyle kapatılmış olması, adaletsizlik ve bir hukuk garabetidir" denildi.
 
Mustazaf Der Mukaddesatımıza Sahip Çıktığı İçin Kapatıldı
Bahçelievler Mahallesi Kudret Camisi`nde Umut Der Gıda Bankası`nın yaptığı basın açıklamasını Genel Başkan Yardımcısı Halil Gergin okurken, Sevgi Der`in 19 Mayıs Mahallesi Enbiya Camii`nde yaptığı basın açıklamasını dernek yönetiminden Ahmet Yıldız okudu.
 
Mustazaf Der`in yaptığı hayırlı hizmetler nedeniyle ve kutlu doğum etkinliklerinde milyonlarca Peygamber Sevdalısını buluşturduğu için kapatıldığı belirtilen açıklamada, "Mustazaf Der, Mukkaddes kitabımıza sahip çıktığı için kapatıldı. Başörtüsünden dolayı zulme uğrayan bacılarımıza sahip çıktığı için kapatıldı. Üstad Bediüzzaman ve Şeyh Said ile dava arkadaşlarına sahip çıktığı için kapatıldı. Bunlara benzer birçok nedenler ile Hukuki gerekçeden yoksun, adeta hukuk adına hukuku katleden, insan hak ve onurunu ayaklar altına alan bu skandal karar ile kapatılmasını şiddetle kınıyoruz" denildi. (Muhyeddin Beyca, M. Sait Çelik, M. Enes İmir, Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir