• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
OGS ve KGS Kalkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul`da düzenlenen ``Akıllı Ulaşım Sistemleri Çalıştayı``nda konuşma yaptı.

Akıllı ulaşım sistemleri kapsamında her şeyden önce Temmuz-Ağustos aylarında OGS ve KGS`yi kaldırıp yerine EGS sistemini devreye sokacaklarını söyleyen Yıldırım böylece biraz daha zaman tasarrufu yapmayı planladıklarını ifade etti.

Yıldırım, hizmete kolay erişimin her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayarak, `` Bunlar bedava dağıtılacak, ya da belki çok cüzi miktarla dağıtılacak. OGS, KGS`nin aksine bunu büfeden, dükkandan, her yerden alabileceksiniz. Sanki gayrimenkul alıyoruz. 2 günde KGS ya da OGS alınır mı?`` diye konuştu.

Yapılan ulaşım hizmetlerini anlatırken, bölünmüş yolların trafikte hayat kurtardığını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

``Artık her şey hesap-kitap... Çevre hassasiyeti artıyor, trafikte sorunlar var. Bütün bunlar, insanları arayışa zorluyor. Bilim adamları `trafikte insanları hizaya getiremedik, bari araçları akıllı yapalım da onların hatalarını telafi edelim` diye uğraşıyor. Trafik kazalarının büyük bir oranında ihmal ve ihlal var. Akıllı sistemler, insan unsurunu mümkün olduğu kadar devreden çıkarıp, başka yöntemlerle trafik güvenliğini sağlamak, böyle de düşünebiliriz akıllı sistemleri. Akıllanmıyoruz, bari trafiği akıllı hale getirelim. İnsan hayatından daha kıymetli bir şey var mı? Can en kutsal varlıktır.``

Biraz geç kalınmış bir hizmet de olsa ulaşım portalı yapacaklarını anlatan Bakan Yıldırım, ayrıca Bakanlığı tarafından Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesinin bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir