• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Üstad Hayatta Olsaydı Bu Kanalı İzler Miydi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiyede, laik cumhuriyet kurulalıdan beri müslümanlar ikinci sınıf muamelesi görüyor. Her alanda bu uygulama kendisini gösteriyordu. Laik cumhuriyetin bütün alanları laik olan vatandaşlarına göre dizayn edilmişti. Bu düzende dindar bir müslüman anında fark edilirdi. Ve ondan sonra da aşağılamalar başlardı.

Her şeye rağmen dindar insanlar kendilerini kayb etmediler. Bu aşağılanma ve dışlanmalara karşı Allaha sığınarak sabrettiler. Git gide sayıları çoğaldı. Onları tehlike görmeye başlayanlar her türlü gayri insani ve gayri ahlaki yollara baş vurdularsa da onlarla baş edemediler.

Müslümanlar da boş durmadılar. Kendilerini halka anlatmak için her türlü imkandan yararlandılar.Özellikle basın ve yaın araçlarından çok istifade ettiler.

İlk açılan tv ve gazeteler müslümanların hassasiyetlerine azami çaba gösterdiler.  Baş örtülü spikerler, sakkalı sunucular, seçme reklamlar çok güzeldi. Ailece seyredeceğimiz kanallar haline geldiler. Gerçekten de çok sevinçliydik. Yıllarca özlemini çektiğimiz bir tablo oluşmuştu.

Fakat zaman içinde pastadan payları büyüdükçe anlayamadığımız bir şekilde bizim hassasiyetlerimizi bırakıp başkalarına yönelmeye başladılar. Ailenizin televizyonuyuz diye bas bas bağıranlar “gör bak neler olacak” deyip kalbimizi karartılar.Ama yine de birkaç tane kanal daha seyredilebilecek durumdaydı. Özellikle samanyolu ve kanal 7 daha rağbet görüyorlardı. Kanal 7 biraz daha serbest iken samanyoluna ayrı bir gözle bakıyorduk. Ne de olsa üstedın talebeleri olduğunu söylüyorlardı ve üstadın takvasını da bilmeyen yoktu. Zaman içinde bazı tasvip etmediğimiz durumlar ortaya çıksada yine de sabrediyorduk.

Ama son zamanlarda artık sabredecek bir durumumuz kalmadı .Özellikle yayınladığı reklamlar insanlarda ar diye bir şey bırakmadı. Ailece bakabileceğimiz bir kanal olmaktan çıktı. Bir müslüman olarak yüzümüz kızarıyor. Öyle reklamlar çıkıyor ki ister istemez gözümüz kanalın logosunu arıyor.Acaba yanlış kanaldamıyız diye.Kanalı kapatınca çocuklarımız neden kapattığımızı soruyor. Daha önce kanal hakkında olumlu söylemlerimizi düşünerek ne diyeceğimizi şaşırıyoruz.Varsa bir cevabınız bize söyleyin de biz de çocuklarımıza söyleyelim.Bizi de bu durumdan kurtarın.Bizi sukutu hayele uğrattığınız gibi çocuklarımızı da uğratmayın!

Ey samanyolı tvnin yöneticileri ve sorumluları! İslami hassasiyetinize ne oldu? O zor zamanlarda hassasiyetlerinizi korurken şimdi neden böyle vurdum duymaz oldunuz? Yayınladığınız reklemlar en adi film sahnelerini aratmayan sahneler ile dolu. İnsanları günaha çağıran şeytani fısıltılar yapıyor. Neden müdahale etmiyor sunuz? Yoksa siz mi böyle olmasını istiyorsunuz?

Evet beğenmiyorsan bakma diyebilirsin. Haklısın da. Ama bir müslüman olarak sizleri uyarıyorum. Bir çok insan sizin kanalı kumandasından silmiş bile. Böyle giderse kalanları da silecek. Allah için nur saçan aslınıza dönün. Müslümanlara sırtınızı dönmeyin. Başkalarını memnun etmeye çalışmayın. Bu kanal müslümanların parasıyla kurulmuş. Müslümanların mallarını böyle heba etmeyin. Para toplarken sarfrttiğiniz cümleleri unutmayın.Lütfen islami hassasiyetlerinizi koruyun. Üstadın yüzünü kara çıkarmayın. Üstad bugün hayatta olsaydı acaba şu kanalı seyreder miydi? Ailenizle bu kanalı mı izliyorsunuz? Nur şakitlerine bu kanalı mı izlettiriyorsunuz? Nefsinizle siz hesaplaşın.
 
Mehmet Zülfü Tan / Doğruhaber
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir