• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
`Mustazaf Der Bu Zihniyetin İlk Kurbanı Değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı`da faaliyette bulunan Rehber Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği( Rehber Der) Cuma namazı çıkışı Ağrı Meydan Camisi önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi.
Çok sayıda vatandaşın destek verdiği basın açıklaması sırasında sık sık tekbirler getirildi ve sloganlar atıldı.

Mustazaf Der İslami ve İnsani Faaliyetleri Nedeniyle Kapatıldı
Rehber Der adına basın açıklamasını Veysi Begen okudu. Mustazaf Der`in İslami ve insani hizmetleri hazmedemeyen zihniyet tarafından adaletsiz bir kararla kapatıldığını ifade eden Begen, "Bu kokuşmuş ve küflenmiş zihniyetin tek amacı halkın inancı olmuştur. Sözde örnek aldıkları batı uzaya çıkarken, onlar ise böyle hukuksuz ve adaletsiz kararlarla halkın nezdinde yerin dibine girmişlerdir. Hiç farkında bile değiller. Mustazaf-Der bu zihniyetin ne ilk kurbanıdır, nede son kurbanı olacak. Geçmişte yaptıklarından sadece birkaç örnek verecek olursak Mustazaf-Der`i kapatmalarındaki amaç anlaşılacaktır:
- 3 Mart 1924`te halifelik kaldırıldı.
- 25 Kasım 1928`de şapka kanunuyla birçok Müslüman idam ettirilmiştir. En bilinen örneği ise İskilipli Atıf Hoca`dır.
- Şapka kanunundan sonra tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması.
- 3 Kasım 1928`de yapılan harf darbesiyle Âlim olarak gece uyuyan insanlar sabaha gözlerini cahil olarak açtılar. Böylece Kur`an dili Arapça yasaklandı.
- 1928`den 1950`ye kadar hacca gitmek yasaklandı.
- 1932`den 1950`ye kadar Ezan-ı Muhammedi yasaklandı."

Zalimlerin Akibetinden Korkun!
Söz konusu zihniyetin zulümlerinin saymakla bitmeyeceğini ifade eden Begen "Bu günde bu zulümlere 2 yeni zulüm daha eklenmiştir." dedi.

Bu zulümlerden ilkinin Gaziantep`te başörtüsüyle okumak isteyen kızının engellenen hakkını aradığı için Güllü Çevik`e 2 yıl 10 ay hapis cezası olduğunu ifade eden Begen, ikinci zulmün ise düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri ve fakirlere olan yardımıyla bilinen Mustazaf-Der`in kapatılması olduğunu söyledi.

 

Begen, "Bizler Rehber-Der olarak yetkili mercilere sesleniyoruz. Eğer inanıyorsanız Allah`tan korkun ve takip ettiğiniz zalimlerin akıbetinden ve tarihten ders alın." dedi.

 

Begen, açıklamasının sonunda en yakın zamanda başörtüsünün ve İslam`ı yaşamanın serbest olması temennisinde bulunurken basın açıklamasına katılan tüm vatandaşlardan Pazar günü Diyarbakır`da yapılacak olan mitigi takip etmelerini istedi.

 

Basın açıklamasından sonra vatandaşlar sakin bir şekilde dağıldı.
(M.Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir