• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
\"Çarşı Merkezi Ekonomik Olarak Çökertiliyor\"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman\'ın Kozluk ilçe merkezinin yerleşim yerinin engebeli olmasından kaynaklanan ve adeta ilçenin 2 ayrı kısma ayrılmasına neden olan coğrafi koşullar sosyal ve ekonomik hayatı da etkiliyor.

Genelde Kozluk halkı özelde ise çarşı esnafı için bir kangren haline gelen ve gün geçtikçe de içinden çıkılamaz bir hal alan resmi dairelerin Çarşı merkezinden Üçyol mevkiine taşınmasıyla beraber gelen iş veriminin azalması ve insanların Üçyol mevkiine yönelmesiyle beraber çarşı merkezi adeta ekonomik bir yıkıma uğratılıyor.

Daha önceden haberlerimizde belirttiğimiz üzere devlet hastanenin eski binasından yeni binasına taşınmasıyla beraber hastane çevresinde bulunan yaklaşık 20 işyeri ve 50\'ye yakın ev boşaldı. Ayrıca yakın bir tarihte güdeme gelen ve daha da büyük bir işsizliğe sebep olacak Kaymakamlık binasının üç yol mevkiine taşınması ile alakalı proje ise çarşı esnafının sabrını taşıran son damla oldu.

Bu soruna bir çözüm bulmak ve bu ayrımcılığa tepki göstermek amacıyla yaklaşık 250\'ye yakın çarşı esnafı bir istişare toplantısı düzenledi.

Belediye konferans salonunda çarşı esnafının yoğun katılımıyla başlayan toplantıya Kozluk Belediye Başkanı Mehmet Raşit Haşimi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, Şoförler Odası Başkanı ve Kozluk\'un ileri gelenlerinin yoğun bir katılım gösterdiği gözlemlendi.

Yapılan istişare toplantısında kısa bir konuşma yapan Kozluk eski Belediye başkanı Abdullah Kaya, \"Bizim burada toplanmamız siyasi bir amaç için değildir bizler buraya insani bir sorun olan ve gerçektende sonucunda çarşı esnafı için büyük bir sorun teşkil edecek bir problemin çözümü için toplanmış bulunmaktayız.\'\' dedi.

Toplantıya katılan esnafların tamamı çarşı esnafının zor durumda olduğunu dile getirdiler. Kozluk Şoförler Odası Başkanı M. Şah Çiftçi: \'\'Sadece birkaç kişinin arsası değerlensin diye 250 esnafın ekonomik hayatının tehlikeye atılması akıl karı değildir. Bizler bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.\'\'şeklinde konuştu.

Yapılan istişare toplantısından çıkan karar doğrultusunda, esnaf arasından seçilecek ve en az 15 kişilik bir ikna ekibi kurulacak. İlk olarak ilçe kaymakamıyla görüşecek heyet, buradan olumlu bir sonuç alınmazsa valiye gidilecek buradan da olumlu bir sonuç alınmazsa Bakanlık yetkilileri ve Milletvekilleriyle görüşmek amacıyla Ankara\'ya gidilerek bu sorunun çözümü için bütün demokratik hakların kullanılacağı dile getirildi. (İsmail Tufan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir