• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
SON DAKİKA
Solhan\'da Somaliler Yararına Kermes Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kuraklık ve kıtlığın bütün şiddetiyle hüküm sürdüğü Somali\'ye sağlık çalışanları yardım eli uzattı. Solhan Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafından düzenlenen Somali\'ye yardım kermesi seyirlik görüntülere sahne oldu. Toplum Sağlığı ile Aile sağlığı çalışanları bir kadirşinaslık örneği gösterdiler.

Kuraklık nedeniyle son 60 yılın en büyük kıtlık felaketi yaşanan Somali\'ye yardım etmek için düzenlenen kermes büyük ilgi gördü.

Daha önce Van\'daki depremzedeler için büyük fedakârlıklarda bulunan Solhan, Somali için düzenlenen yardım kermesinde yine üstüne düşeni yaptı.

İlçe Toplum Sağlığı ile Aile sağlığı çalışanları kendi imkânları ile evlerinde yapıp getirdikleri ürünleri kermeste satışa sundular. Kermeste çok cüzi bir miktar karşılığında satılan ikramların gelirleri Kızılay\'ın Somali Yardım Kampanyası kapsamında Somali\'ye gönderilecek.

Türkiye genelinde düzenlenen yardım kampanyalarının yanı sıra kendilerinin de sağlık personeli olarak bu konudaki duyarlılığı artırmak ve katkı sağlamak amacıyla böyle bir kermes düzenlediklerini belirten Dr. Özge Ütkür: \"Toplum Sağlığı Merkezimizce her ay Somali için yardım toplamaktayız. Hem yardımların miktarını hem de tüm halkımızın bu konudaki duyarlığını arttırmak için kermes düzenlemeye karar verdik. Yoğun ilgi gören kermesimizde kendi evlerimizde yaptığımız yiyecekleri ve elişi ürünleri satarak bugüne kadarki en yüksek bağış miktarına ulaşmış olduk. Kermesimize kaymakamımız Şeref Aydın ve Belediye Başkanımız Niyazi Çavuşoğlu da katılarak hem yiyecekleri tattılar hem de destek oldular. Onlara bu duyarlıklarından ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Somali için yardım toplamaya ve bu tür etkinlikler yapmaya Solhan Toplum Sağlığı Merkezi olarak tüm personelimizin desteğiyle devam edeceğiz\" dedi.

Duyarlılıkları ve desteklerinden dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Aydın: \"Başta duyarlı olup bu fikri ortaya atan sağlık çalışanlarımıza, kermese katkıda bulunan tüm Solhanlılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir