• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Çorbada Sizin de Tuzunuz Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş, Devlet Hastanesi karşısında faaliyete başlayan Sıddıka Hanım Aşevi sayesinde yüzlerce aileye sıcak aş dağıtıldığını söyledi. Hayırseverlerin yardımları ile aşevinin faaliyet yürüttüğünü belirten Savaş, aşevinin faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için hayırseverlerden desteklerini devam ettirmelerini istedi.

 

Geçtiğimiz Ramazan ayında faaliyete başlayan aşevi sayesinde yatalak, yaşlı, yetim ve maddi imkânları düşük olan yoksul ailelere sıcak aşları, sefer tasları içersinde ekmekleri ile beraber evlerinde teslim ediliyor.

 

Önceki yıllarda Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bu hizmetin bir süre yapıldığına dikkat çeken Kızılay Başkanı Savaş, bu kurumun uygulamadan vazgeçince bir süreliğine Bingöl\'de bu hizmetin verilemediği söyledi. Kızılay Sıddıka Hanım Aşevi\'nin faaliyete başlamasıyla sorunun ortadan kalktığını belirten Savaş, şunları söyledi: \"Şuan sorumlu memur, aşçı, aşçı yardımcısı, şoför ve 6\'da yemek dağıtım elemanı ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Aşevimizde sağ olsunlar 6 gönüllü eleman var. Bu sayede sıcak aş imkanı olmayanlara yemeklerini ulaştırıyoruz.\"

 

Yaklaşık 200 aileye her gün sıcak aş sağladıklarını belirten Savaş, sıcak aş dağıtımının yanında kuru gıda yardımı yaptıklarını belirten Savaş, \"Nisan - Mayıs aylarında böbrek ve kanser hastalarımıza da kuru gıda yardımı yaptık. Bu sayede 279 aileye bir aylık kuru gıdalarını teslim ettik. Yine Solhan ilçemizde 100 aileye kuru gıdalarını ulaştırdık. Faaliyetlerimizi yürütürken Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer\'in büyük desteğini alıyoruz.\" Savaş, Vali Güvençer\'e aşevine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
İşadamları ve vatandaşların da aşevine sahip çıkmasını isteyen Savaş, \"Aşevi\'ne bağışta bulunarak bir yoksulun bir günlük sofrasını karşılayabilirsiniz\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir