• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van\'da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan haber başlıkları.

 

Van Olay Gazetesi
VAHÖP\'ten Zulümlere Sert Tepki
Son günlerde yaşanan zulümlerden ve hukuksuz uygulamalardan Mustazaf-Der\'in kapatılmasını ve kızının başörtüsüyle okumasını istediği için cezalandırılan Güllü Çevik\'e verilen cezayı sert bir dille kınayan Van Hak ve Özgürlükler Platformu, hükümetin Roboski Katliamını\'nın sorumlularını bulup, yargıya teslim etmesini istedi.
\'Sofrada Sıfır Artık\'
Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği ( ÇEKÜD) başkanı Süleyman yorulmaz Van\'da katıldığı bir programda israfa dikkat çekerek, \"Ciddi bir kaynak israfı var\" dedi.
YYÜ\'DEN Türkiye\'de Bir İlk
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi(YYÜ) tarafından hazırlanan proje ile Çatak İlçesi\'nde suni tohumlama yöntemiyle Türkiye\'de ilk kez anavatanı Güney Afrika olan Boer keçisinin yetiştirilmesine başlandı.

 

Vanpostası:
3. Van İnşaat Mobilya ve Yan Ürünleri Fuarı açıldı
Van Valisi Münir Karaloğlu, \'\'Biz kamu görevlileri olarak ne kadar çaba sarf edersek edelim,
televizyonlardaki bir olumsuz kare, sanki kentte 24 saat yaşanıyormuş gibi bir hava yaratıyor, hiç kimsenin bu kentin geleceğini karartmaya, sorumsuz davranmaya hakkı yok\'\' dedi.


\"Tohumdan Fidana\" kampanyası

Van\'da 4 ilköğretim okulunda bin 500 öğrencinin dahil olacağı\'\'Tohumdan fidana\'\' kampanyası düzenlenen törenle başlatıldı.

 

Vangölü Ekspres:
Türkiye\'nin yeni keçi ırkı\"Bolacalı\" basına tanıtıldı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi\'nce hazırlanan proje kapsamında, Amerika ve Van\'da yetiştirilen iki keçi türünden, suni tohumlama yöntemi ile yeni bir ırk elde edildi.

Almanya\'nın Ankara Büyükelçisi Pahl, Van\'da

Almanya\'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pahl, Van Valisi Münir
Karaloğlu\'nu makamında ziyaret etti.

 

Vanhaber:

Caniş \'Zorlu Göreve Soyundu\'
BDP van il başkanlığından istifa eden av. Cüneyt caniş zorlu bi görevi üstlendi, Caniş parti başkanlığından istifa eder etmez PKK liderinin avukatlığını üstlenen asrın hukuk bürosunda görev yaptı.

Fuar Depremi Unutturdu
3. van inşaat, mobilya ve yan ürünleri fuarı, düzenlenen bir törenle açıldı.

 

Gazetevan:
Van\'da Tutuklanan 17 Askere Tahliye
Van\'ın Çaldıran ilçesinde 2009 yılında düzenlenen bir operasyonda yakalanan iki PKK\'lı terörist ile yanlarındaki bir sivilin ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 17 askerden 16\'sı, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

 

Merkür haber:
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras Dedikodulara Cevap Verdi
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, son günlerde bazı çevrelerce hakkında ortaya atılan dedikodulara açıklık getirerek, görevinin başında olduğunu söyledi.

Van\'da Suni Tohumlama İle Boer Keçisi Üretimi Başarı İle Yapıldı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Çatak ilçesinde suni tohumlama ile Boer keçisinin üretimine başlandı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir