• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır Seçimlerinde İhvan Adayı Önde Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, 27 ilde 5 bin kadar seçim merkezinde sandıklar kapandı ve oyların sayımına başlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine katılımın yüksek olduğu gözlenirken, konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Faruk Sultan, seçim sonuçlarının açıklanacağı tarihin netleşmediğini belirterek, ``Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları, son oyların sayılması ve Yüksek Seçim Kurulu`nun toplanmasından sonra açıklanacak. Resmi açıklamayı Yüksek Seçim Kurulu yapar. Halkımız resmi olanların dışındaki açıklamalara itibar etmesin`` dedi.

İHVAN ADAYI MURSİ ÖNDE
Müslüman Kardeşler`in adayı Muhammed Mursi ilk sırayı koruyor. Mursi`nin oyları seçim yarışında ikinci sıraya yerleşen bağımsız aday Abdulmunim Ebu`l-Futuh`un aldığı oylardan üçte bir daha fazla. Üçüncü sıradaki aday Mübarek döneminin son başbakanı Ahmet Şefik ise Ebu`l-Futuh`u yakından takip ediyor. Adaylardan herhangi biri bu seçimde yüzde 50`den bir fazla oy alamazsa seçimin ikinci turu en çok oy alan iki aday arasında 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Mısır`da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan oyların tasnifi devam ediyor. İhvan adayı Muhammed Mursi`nin ardından Mübarek`in son başbakanı Ahmed Şefik`in oyları da bir milyonun üzerine çıktı. Mursi ile Şefik arasında fark ise yarım milyon oy.

Açılan sandıklara göre kesin olmayan sonuçlar şöyle:
Toplam sandık sayısı: 13.099
Açılan sandık sayısı: 3.518
Mursi: 1.589.531
Şefik: 1.040.899
Ebu`l-Futuh: 992.983
Sabbahi: 849.738
Musa: 658.030

2 ÖLÜ 61 YARALI
Mısır`da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda 2 kişinin oy kullanma merkezlerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği, bayılma ve güneş çarpması sonucunda 61 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir