• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Dört Öğretmen İçin Bismil\'de Mevlit Okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 18 Mayıs\'ta Diyarbakır\'ın Bismil İlçesi\'ne bağlı, Akbaş Köyü İlköğretim Okulu\'nda görevli 5 öğretmenin bulunduğu otomobilin Salat Köprüsü bariyerlerine çarpması sonucu meydana gelen kazada vefat eden 4 öğretmen için Bismil Milli Eğitim Müdürlüğü\'nce bir mevlit programı düzenlendi.

 

Kurtuluş Camisinde ikindi namazı müteakiben düzenlenen programda Bismil İlçe Müftüsü Hanifi Ballı kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında elim kazada vefat eden öğretmenlerin şehit sayıldıklarını, inşallah rableri katında varsa günahlarının af olunacağını belirtti.

 

Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yasin Akdemir\'in Kur\'an tilavetiyle başlayan program, Kürtçe ve Türkçe okunan mevlitten sonra, vaiz Nurettin hoca da bir dua okudu. Katılımcılara dağıtılan şekerlemeden sonra program sona erdi.

 

Kazada görev yaptıkları köyden ilçe merkezine dönen araç sürücüsü Okul Müdürü Hasan Ortaç ile birlikte 26 yaşındaki İhsan Bitgin, 29 yaşındaki Halime Kadıkmak ve Ahmet Çetin adlı öğretmenler vefat etmişti.
Otomobilde bulunan Seher Keklik ise ağır yaralanmıştı. (Hasan Gündüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir