• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; \'Hırsızlık Olayları Bitmiyor\'
Batman\'da mutfak penceresindeki korkulukları kırarak bir eve giren hırsızlar, içeride buldukları para, kredi kartları ve kimlikleri alıp kayıplara karıştılar.
\'Vizyon Projesi Çalışmaları Başladı\'
Batman\'da Turgut Özal Bulvarı\'nın dönüşümü projesi uygulamaya başlanırken, trafik tek yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; \'Kanireva\'da Çadır Kent Kuruldu\'
Her yıl mayıs ayının son haftasında yapılan \"Şeyh Halid\'i Anma ve Aş Dökme Etkinlikleri\"nin hazırlıkları ile ilgili olarak basınla bir araya gelen Şeyh Selman Bağdu ve İsmail Bağdu, etkinlikler için her türlü hazırlığın yapıldığını kaydettiler.
\'Batman Köy-Der Kınadı\'
Batman Köy-Der Yönetim Kurulu, Mustazaf-Der\'in hukuksuz ve zalimane bir şekilde kapatılmasını şiddetle kınadıklarını belirterek, bu işi planlayanları ve yapanları Kahhar olan Allah\'a (c.c) havale ettiklerini kaydettiler.

 

Batman Postası; \'Farklı dinler çadır kentte buluşuyor\'
Her yıl Mayıs ayının son haftasında yapılan \"Şeyh Halid\'i Anma ve Aş Dökme Etkinlikleri\"nin hazırlıkları ile ilgili olarak basınla bir araya gelen Şeyh Selman Bağdu ve Amcası İsmail Bağdu her türlü hazırlığın yapıldığını ve bu yıl farklı dine mensup din adamlarının etkinliklerine katılacaklarını ifade ettiler.
\'\"Güney Tepesi Peyzaj Projesi\" Hazır\'
Gercüş Belediye Başkanı Esat Üner, ilçenin imajını ve çehresini değiştirecek yeni mega projeyi basına tanıttı.

 

Batman Gazetesi; \'Hac Kuraları 29 Mayıs\'ta\'
İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılında Hacca gitmek için müracaat edenlerin kura çekimlerinin 29 Mayıs Salı günü yapılacağı belirtildi. Hacca gitmek için bu yıl ilk defa müracaat eden ve önceki yıllarda kaydını yaptırıp bu yıl da müracaatını yenileyenlerin kuraları, Salı günü saat 10.00\'da Diyanet İşleri Başkanlığında çekilecek.
\'ABİGEM İhracat Zirvesi 2012 Yapıldı\'
Batman ABİGEM tarafından organize edilen \"İhracat zirvesi 2012\" programı Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda 2 oturumla gerçekleştirildi. İlk oturumda Irak ihracatında değişen kurallar, ihracat öncesi denetimde Irak hükümetinin aradığı şartlar, SGS\'nin denetim şekli ve denetim avantajları konuları yer aldı. Sonraki oturumda ihracata yönelik devlet destekleri, ihracat bilgi platformu destekleri, Dış ticaret müsteşarlığı destekleri, Eximbank kredileri ve ihracatı geliştirme yöntemleri değerlendirildi.

 

Batman Pusula Gazetesi; \'Bakan Şimşek: Memur Maaşı 1000 Doları Geçiyor\'
AK Parti Batman Milletvekili ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüzde 3,5+4 zamla ortalama memur maaşının Temmuz itibariyle 1132 dolara çıkacağını söyledi.
\'STK\'ların Kapatılması Akıl Karı Değildir\'
Batman Şefkat Eli Derneği, yaptığı basın açıklamasıyla Mustazaf-Der\'in kapatılmasını ve Güllü Çevik\'e verilen hapis cezasını kınadı. Toplumda büyük bir tabana sahip olan ve halkın teveccühünü kazanmış olan Mustazaf-Der\'in kapatılmasının hukuki olmayıp keyfi olduğu ve STK\'ların kapatılmasının akıl kârı olmadığı belirtildi.

 

Batman Barış Gazetesi; \'Ölüme terk edildik\'
Beşiri İlçesine bağlı Beşpınar (Aranzé) Köyündeki sağlık ocağında aylardır doktor, hemşire ve ebe olmayınca vatandaşlar, bir iğne yaptırmak için 130 Kilometre yol kat ediyorlar.
\'Mustazaf Der Halka Bir Umut Işığıdır\'
Batman İmam Hatip Derneği, yaptığı basın açıklamasıyla Mustazaf-Der\'in kapatılmasını ve Güllü Çevik\'e verilen hapis cezasını kınadı.

 

Batman Medya Gazetesi; \'Tüp Bebek Müjdesi\'
Çocuk hasreti çeken ve yıllardır il dışına giderek tedavi olmak zorunda kalan vatandaşlara sevindirici haber. Medical Park Batman Hastanesi, Tüp Bebek uygulamasına başlıyor. Hastane bünyesinde kurulan Tüp Bebek Merkezi çok yakında çocuk özlemi çeken ailelere kapılarını açacak.
\'İş Geliştirme Toplantısı Batman\'da\'
MÜSİAD, hükümetin açıkladığı teşvik paketinde 6. Bölgede yer alan 6 ilin katılımıyla Batman\'da \'Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı\' düzenliyor.

 

Batman Umut Gazetesi; \'Kanireva\'da Çadır Kent Kuruldu\'
Batman\'ın Beşiri ilçesi Örmegöze köyü Kanireva mezrasında türbesi bulunan Şeyh Halid\'i Anma ve Aş Dökme etkinliği hazırlıkları başladı. Şeyh Selman Bağdu, \"Etkinliğimizde büyük bir kardeşlik örneği ve kardeşlik mozaiği vardır\" dedi.
\'Tarım Köy Konutları Sitesi 3. Şahıslara Kiraya Verilmesin\'
Batman Kuyubaşı Tarım Köy Konutları Sitesi Yönetim Kurulu, ortak yeşil alanı olarak gözüken 77 bin m2\'lik alanın sitedeki üyelerden birine veya onun yakınlarına kiralanacağı yönünde bazı duyumlar aldıklarını ve bunun ileride telafisi zor veya imkânsız zararlar doğabileceğini kaydettiler.
Batman Duruş Gazetesi; \'Batman Fen Lisesi Yılsonu Bilim Şenliği Düzenledi\'
Batman Fen Lisesinin bu yıl 6. kez düzenlediği Bilim Şenliğinde, okul öğrencileri, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji bilim dallarında yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergilediler. Bilim şenliğine İl Milli Eğitim Müdürü M.Şerif Akboğa, Batman Üniversitesinden öğretim görevlileri, çok sayıda eğitimci, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Batman Doğuş Gazetesi; \'Batman\'a Doğalgaz Ne Zaman Gelecek?\'
Geçen yılın Kasım ayında Batman\'a doğalgaz verileceği konusunda yapılan açıklamalara rağmen kente halen doğalgazın verilmemesi tepkilere neden oldu. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, kentin sahipsizliğinden yakınarak konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; \'Güzergâha İlk Kazma\'
Batman\'ın kalbi konumundaki güzergâhtaki yeni düzenleme çalışmalarına nihayet start verildi. Bozooğulları oteli kavşağında kazma vuruldu. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir