• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
İkra Der: `Halkın İnancı ve Kimliği İle Barışın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, saat 16.30`da, İlçenin Kanlıkuyu Meydanında, Mustazaf-Der`in kapatılmasını ve Gaziantep`te kızını başörtüsü ile okula göndermek istediği için öğrenci velisine verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını basın açıklamasıyla kınadı. Basın açıklamasını dernek adına Hüseyin Şeker okudu.
 
Her iki kararın da eleştirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Maalesef yargı eliyle son iki haftada iki cinayet işlendi. Birincisi Mustazaf-Der kapatıldı. Bu Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik yapılan bir cinayetti. İkincisi Gaziantep`te kızının başörtüsüyle okumasını isteyen bir anneye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bunlar gerçektende insani hak ve hürriyetlere, dini hak ve hürriyetlere karşı üstelik sıradan olmayan hukuk adamlarının işlediği cinayetlerdir. Bu ülkede hukuk adamları eliyle mazlum ve mustazaf Müslümanlara karşı çok ciddi cinayetler işleniyor. Bu yapılanlar işlenen son cinayetlerdir. Mustazaf-Der ve ona bağlı şubeler hakkında verilen kapatma kararı neticesinde Allah rızası için mücadele veren kardeş STK`lar bizim nazarımızda şehittir. Yani hukukun eliyle Mustazaf-Der Şehit edilmiştir"
 
"Mustazaf Der Ümmetin Yetimlerine Sahip Çıktığı İçin Kapatılmıştır"
Mustazaf Der`in kapatılmasına yönelik öne sürülen gerekçelerin hiçbirinin gerçek olmadığı ifade edilen açıklamada,
"- Mustazaf Der, iki cihan serverimize Danimarka`da karikatürle hakaret yapıldığı zaman buna sessiz kalmamış, meydanlar dökülmüş ve peygamberimize sahip çıktığı için kapatılmıştır.
- Mustazaf Der, Kuran`a saygısızlık yapılırken Kuran`a sahip çıktığı için kapatılmıştır.
- Mustazaf Der, bu ülkede bir kangren haline getirilen birçok bacımızın gözyaşlarını akıtılmasına sebep olan, birçok kardeşimizi mağdur eden işsiz bırakan başörtüsüne sahip çıktığı için kapatılmıştır.
- Mustazaf Der, onun sünnetine tabi olduğu için kapatılmıştır.
- Mustazaf Der, Kürt sorununun İslami temeller içerisinde çözülmesini istediği için kapatılmıştır. Ümmetin yetimlerine sahip çıktığı için kapatılmıştır" denildi.
 
Basın açıklamasında Gaziantep`te kızını başörtüsü ile okula göndermek istediği için öğrenci velisine verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasına da değinilerek, "Yaşanan hukuksuzlukların sadece bu kapatma kararıyla da sınırlı kalmamıştır "Daha birkaç gün önce Gaziantep`te kızını başörtüsüyle okutmak isteyen Güllü Çevik`e 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Bu olayda da Müslüman kamuoyunun ve halkımızın yüreği yaralanmıştır. İşin ilginç tarafı olayın yaşandığı okula adını veren Şehit Kamil, kurtuluş savaşı sırasında işgalci iki Fransız askeri beraber yürüdüğü annesinin örtüsüne el uzatınca sessiz kalmamış ve engel olmaya çalışmış bunun neticesinde de Şehid edilmiştir. Şimdi ise bir anne, aynı okulda başörtüsüyle okumak isteyen kızına destek verdiği için cezalandırılmıştır!"
 
Basın açıklamasının sonunda şöyle denildi: "İslami camialara komplo ve tuzak kurmaktan, iftira ve karalamalarınızdan vazgeçin. Halk ile İslam`ın arasına girme uğraşısı boştur. İslami Duyarlılığa sahip STK`ların sesini kesme, başörtülü okumayı engelleme, bacılarımızı cezaevlerine atma ve derneklerin kapılarına kilit vurma yerine, sesi olduğumuz halkın, inancı ve kimliği ile barışın. Ey adaleti ve hukuku öncelediğini söyleyen hükümet, sen de adil ve tarafsız ol! Böylesi hukuk dışı uygulamalara karşı çık! İslami dernek ve kurumlar üzerindeki baskıyı kaldır! Müslüman halkımızın dini ve dili üzerindeki engelleri kaldıracak kalıcı düzenlemeleri bir an evvel yap!" (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir