• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Sınav Sonuçları Dinçer`i Utandırmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye`nin eğitim sisteminde köklü değişiklik yapmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Eğitimin, ideoloji alanı olmaktan çıkarılması gerektiğini ve rasyonel bir zeminde tartışılması gerektiğini ifade eden Dinçer, LYS ve SBS`lerden sonra ortaya çıkar başarı seviyesinin inanılmaz bir utanç oluşturduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısına ve İSO mayıs ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Eğitim sistemi üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dinçer, eğitimin ideolojik bir alan olmaktan çıkarılması gerektiğini söyleyerek, konunun rasyonel bir zeminde tartışılmamasının Türkiye için büyük bir zaafiyet oluşturduğunu ifade etti.

SBS VE LYS SONUÇLARI UTANÇ VERİCİ

Eğitim alanında uluslararası başarıların kendisini mutlu etmediğini dile getiren Bakan Dinçer, bu durumdan utanç duyduğunu söyledi. Dinçer, "Uluslararası sınavlardan TİM ya da bizim kendi yaptığımız LYS`lerden ve SBS`lerden sonra ortaya çıkan başarı seviyeleri bende inanılmaz bir utanç oluşturuyor. Ben bu işin sorumlusuyum ve bu işi çözmek istiyorum. Uluslararası alanda başarı sağlayacaksak, bizim eğitim sistemimizde bugünkü bakış açımızı değiştirmeksizin bunu yakalamamız mümkün değil." diye konuştu.

"ÇOCUKLAR BU ÜÇ KONUDA BAŞARILI OLMASI GEREKİR"

Öncelikle zihniyet değişimi olması gerektiğini vurgulayan Dinçer, eğitimin üç konuda başarılması gereken bir alan olduğunu kaydetti. Dinçer, bu üç konuyu şu şekilde sıraladı: "Çocuklarımız öncelikle küresel düzeyde rekabet avantajı edebilecek bilgi ve yeteneklerle donatılmalı. İkinci olarak, ulusal düzeyde toplumun farklı kesimin ihtiyaçlarına ve beklentilerine ve piyasaya uygun bilgi ve yeteneklerle donatılmalı. Üçüncü olarak, sosyal sorumluluk ve değerler üzerinden bir eğitime tabi tutulmalıdırlar. Bu üç alanda ancak biz çocuklarımızı başarılı kılabilirsek bir noktaya geleceğiz."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir