• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
STK`lardan Başörtülü Fişleyen Prof`a Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Rennan Pekünlü’nün başörtülü öğrencilere uyguladığı baskı nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, kimsenin eğitim ve öğretim hakkının engellenemeyeceğini belirtti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve anayasa ile verilen hakların ihlal edildiği savunulan açıklamada, “Tek tip dayatmacı ve baskıcı düşünceler, ellerine geçirdikleri güç ile halkımızın en doğal insan hakkı olan inandığını yaşama hakkını, bahaneler göstererek ellerinden almaya çalışmışlar ve çalışmaktadırlar. Bunun tezahürü olarak bugün görülen yargılamaların, iddia edilen suçların neler olduğunu ve neler yapmak istediklerini hep beraber kamuoyu önünde takip etmekteyiz. Bu zihniyetteki kişiler, sözde kendilerini ilerici olarak adlandıran, halka rağmen ne pahasına olursa olsun kendi düşüncelerini kabul ettirmek isteyen zalimlerdir” denildi.

Açıklamaya destek veren İSTOK bileşenleri şunlar: “Mazlumder İzmir Şubesi, İzmir İmam Hatipliler ve Mezunları Derneği, İzmir İnsani Yardım Derneği, Ümitvar Derneği, Çağrı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği İzmir Şubesi, Özgün Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karşıyaka İmam Hatip Mezunları Derneği, İz-Der, İnsan Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği, Ensar Vakfı İzmir Şubesi, Hayat-Der, MMG İzmir Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti İzmir Şubesi, Diyanet-Sen İzmir Şubesi, Aklı Selim Derneği, İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği, Kestanepazarı Derneği.”

Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir