• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
400 Hadisi Ezbere Okuyarak Yarıştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
40 ile 400 arasında hadis ezberleyen 237 öğrencinin kıyasıya yarıştığı organizasyon; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajıyla başladı. Elemeler sonrasında finale kalan 21 öğrenci yarışma sonuna kadar Hz. Peygamber’in (S.A.V) özlemiyle yanıp tutuşan katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Daha önceden ezberledikleri hadisleri metin ve meal olarak büyük bir titizlikle okuyan öğrenciler, maharetlerini sergilediler.

İŞTE DERECEYE GİREN HADİS BÜLBÜLLERİ

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in hadis-i şeriflerini özendirmek ve öğretmek amacıyla yapılan yarışmaya yoğun ilgi gösterilirken, yarışmanın birincisi olan Orhan Akat’a ödülünü İmam-Hatip Liseleri Mezun ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, ikinci Esra Altun’a ödülünü Kartal İlçe Müftüsü Ümit Çimen, üçüncü Ebru Nas’a ise ödülünü Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök verdi. Dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, cep telefonları, giysiler ödül olarak dağıtıldı. Elemelerde 40 ve üstü hadis ezberleyerek yarışmayı kazanan 237 öğrencinin tamamı altın ve kitap ile ödüllendirildi. Final yarışmasında 100 ve üzeri hadis ezberleyen 21 öğrenci ile Veda Hutbesi’ni Arapça ve Türkçe olarak ezbere okuyan 2 öğrenci umre seyahati ile ödüllendirildi.

AKMAN: ALLAH, KATKI SAĞLAYANLARDAN RAZI OLSUN

Binlerce davetlinin katıldığı yarışmada, Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Akman; açılış konuşmasında, İmam hatip lisesinin ayrıcalığından, bu okullarda yapılan mesleki çalışma ve yarışmalarının öneminden bahsetti. Hayırsever işadamları ve sponsorlar sayesinde yarışmanın bütçesinin 100 bin lira olduğunu ifade eden Akman, “Allah hepsinden razı olsun. Böyle hayırlı bir işe vesile oldular” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir