• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Van Milli Eğitim Müdürlüğünden Ücretsiz Yatılı Etüt Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 800 kız ve erkek öğrenciye bir haftalık 4 seans halinde gerçekleştirilecek yatılı etüt programı düzenlendi. Bir haftalık yatılı etüt programının masrafları SODES kapsamında karşılanırken, ulaşım ve pansiyon imkânı Van Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılandı. SODES kapsamında, Van Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 34 Pansiyonlu ortaöğretim ve 19 yatılı ilköğretim bölge okulunun katılımı ile gerçekleşen organizasyon dört seansta beşer gün süre ile devam etti.

 

"Öğrencilerimizin Eğitimine Büyük Önem Veriyoruz"
Valiliğin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birçok sıkıntıları olmasına rağmen eğitime büyük önem verdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, "Öğrencilerimize fırsat eşitliği oluşturmak ve eğitim kalitesini yükseltmek için bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Maddi imkânları olmayan öğrencilerimize bir imkân sunmak için bu fedakârlığa katlanıyoruz. Geçen yıllarda Valiliğimiz işbirliğinde yaptığımız yatılı etüt programlarına katılan öğrencilerimizin başarılarında büyük bir artış gözlemledik. Bu nedenle bu yıl daha çok öğrenciye imkân sağlamak için SODES kapsamına aldık." dedi.

 

"Özgüvenini Kazanmış İnsanların Her İşin Üstesinden Gelir"
İl Milli Eğitim Müdürü Cesur Karakaplan, yatılı etüt programına katılan öğrencileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Başarının planlı çalışma ile elde edileceğini ve buradan bir program dâhilinde çalışmanın temelini attıklarını, yatılı etüt programını en güzel şekilde değerlendirmelerini isteyen Karakaplan daha sonra şu ifadeleri kullandı: "Aranızdan birçok meslekten insanlar yetişecektir. Sizler Van'ımızın geleceğisiniz. Bu nedenle kendinize olan özgüveniniz üst düzeyde olsun. Özgüvenini kazanmış insanların her işin üstesinden gelir." (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir