• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Kapıköy Gümrük Kapısı Modernize Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - TOBB Birlik Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalanan protokol kapsamında, Hakkari-Yüksekova'dan İran'a açılan Esendere Gümrük Kapısı, Van'dan İran'a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı, Iğdır'dan Nahcıvan'a açılan Dilucu Gümrük Kapısı, Ardahan'dan Gürcistan'a açılan Çıldır-Aktaş Gümrük kapısı ile İstanbul Halkalıdaki Türkiye'nin en büyük İç Gümrük Müdürlüğü olan Halkalı Gümrüğü, yap-işlet-devret modeli ile TOBB tarafından en son teknoloji ile modernize edilecek. Hisarcıklıoğlu 5 proje kapsamında TOBB olarak toplam 225 milyon TL yatırım yapacaklarını açıkladı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Üyesi Mirza Nadiroğlu, göreve geldikleri günden itibaren Kapıköy Gümrük Kapısı'nın yenilenmesi ve modernizasyonu için çaba gösterdiklerini belirterek "Geçen hafta ilimizde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Kapıköy Gümrük Kapısı'nın yenilenmesi ve modernize edilmesi yönündeki ısrarcı talebimiz Bakan Sayın Hayati Yazıcı'nın talimatıyla öne alınmış ve protokolde yer alarak imza altına alınmıştır. TOBB bünyesinde bulunan ve bizimde ortağı olduğumuz Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. şimdiye kadar 6 Gümrük Kapısını Yap-İşlet-Devret Modeliyle yenilemiş ve modernize etmiştir. 17 Mayıs'ta TOBB Genel Merkezinde yapılan protokol töreni ile ilimizde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın da içinde bulunduğu 5 Gümrük Kapısı daha yenilenecektir. Kapıköy Gümrük Kapısı, İran'ın 500 bin nüfuslu Hoy kentine 50 km ve İran'ın en zengin ikinci şehri olan 1 milyon 400 bin nüfuslu Tebriz'e sadece 250 km mesafededir. Yani, şu an sadece sınır ticaretinin yapıldığı bu kapının modernize edilmesi ile; Van ve Erciş 2 milyon nüfuslu bir pazara hızla ulaşma imkanına sahip olacaktır" şeklinde konuştu.

 

Nadiroğlu, TOBB Bünyesi'nde bulunan Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.'nin Genel Kurulu'na katılarak Kapıköy Gümrük Kapısı'nın yenilenmesi ve modernize edilmesi çalışmalarında katkılarından dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek, bu Proje ile Kapıköy Gümrük Kapısı'nın bundan sonra çok daha aktif ve verimli olacağını söyledi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir