• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Bordromuzla Sorunumuz Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Hükümetle masada anlaşamaya varmayan memur sendikaları bugün Türkiye'nin birçok yerinde bir günlük işi bırakma eylemi yaptı. Şanlıurfa'da Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı. Bu sabah saat 11.00'da Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen binasından Karakoyun İş Merkezine yürüyerek gelen sendikalar burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun okudu yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "2012-1013 yılı Toplu Sözleşmesi görüşmeleri Hükümet ile sendikalar arasında gerçekleşmiş ve anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. Kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebi görmezden gelen Hükümet, ilk toplu sözleşmede toplu sözleşme imzalanamamasının baş sorumlusudur. Sermaye sahiplerine gelince kasanın kapısı ardına kadar açan Hükümet, memurların insanca yaşam taleplerine cari açık gerekçesiyle sığınmış, bu yaklaşımla kamu görevlilerine verdiği değeri ortaya koymuştur."


"Ya Türkiye, Maliye Bakanı veya diğer yetkililerin yansıttığı gibi ekonomide işler rayında değil ya da birileri rol yapıyor." diyen Coşkun, "Bu iki soruya cevap aradık. Avrupalıysak, Avrupa'nın, dünyanın krizi en iyi yöneten ülkesiysek, bunu memurlar da hissetsin; Afrika ülkesiysek, biz de bilelim, taleplerimizi gözden geçirelim. Hangi statüye girdiğimize dair bir cevap verilmedi. 'Ama enflasyona ezdirmedik' rakamları yerine, Maliye Bakanı'na soruyorum. 2011 yılında bu ülke yüzde 8,5 oranında büyümedi mi? 2011 enflasyonu yüzde 10,5 gerçekleşmedi mi? Şu anda ilk 4 aylık enflasyon 3,05, bunun yıllığa tekabül eden oranı yüzde 11'in üzerinde değil mi? Sizin 74 milyondan vergi ve harçlar olmak üzere alacağınız bu oran, yeniden değerleme oranı yüzde 10,26 değil mi? Devlet olarak milletten harcını, vergisini alırken, ona bir limit belirliyorsunuz. Yeniden değerleme oranı yüzde 10,26. Öyleyse bunun altında zam teklifi yapmak bile kendi kendinize ters düşmek olmaz mı? Bu sorulara cevap aradık ama verilen cevaplar inandırıcı değildi." ifadelerine yer verdi.


Pastadan payımızı istiyoruz
Her gün ekonomik olarak Türkiye büyüdüğünden bahsedenler payımıza düşeni versin diyen Coşkun, "Türkiye bugün ekonomisi iyi yolda, bütçesi büyüyor, pastası büyüyor. Dün kriz vardı, bu krizde, memura dediler ki 'sabırlı ol, dünya yanıyor, Türkiye yanıyor.' Sermaye sahiplerine 'ne istiyorsun kardeşim' dediler. Onlar da, 'Elimde ürettiğim mal var, ÖTV indirimi yaparsanız bütün arabalarımı satarım' dediler. Yüzde 8 ÖTV indirimi yapıldı. Sermaye bir kuruş indirim yaptı mı? Yapmadı. Son 5 yılda batan banka görmediğimiz gibi, kâr marjıyla hava atmayan banka da görmedik. Şimdi kriz varsa, bankacıyla biz aynı ülkede yaşıyoruz, bedeli beraber ödeyelim. Kriz bitti, büyüdüysek, o büyümeden payı görelim. Enflasyona ezdirmediler, evet ama bir sefer de enflasyonu biz ezelim. İktidarın 1. yılı, sabırlı olun, 3. yılı, 5. yılı, 7. yılı, 9. yılı, 10. yılı, sabır, sabır, sabır... Sabır taşı çatlıyor. Yarın Eğitim-Bir-Sen özeliyle öğretmenlerin ortaya koyacağı eylem, bir tıkanma noktasıdır, sosyal patlamadır, 'artık tahammül edecek gücümüz kalmadı' serzenişidir. Bunu, yetkililer iyi okursa, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda hala tamir etme şansı var." dedi.


KESK Siverek Bileşenleri ve Türk Eğitim Sen Siverek Şubesi ortaklaşa düzenledikleri eylemle, Hükümetin memurlara yönelik zam politikasını protesto etti.


İlçenin Camikebir Mahallesi'nde bulunan Siverek Eğitim-Sen şubesi önünde toplanan eylemciler ellerinde afişler ile Hürriyet caddesinden Kanlıkuyu meydanına kadar yürüyüş yaptı. Burada KESK Siverek Bileşenleri ve Türk Eğitim Sen Siverek Şubesi basın açıklamalarını ayrı ayrı okudu. Yapılan basın açıklamalarında hükümetin memurlara sunduğu zam oranları eleştirerek hükümetin zam politikası kınandı. Okunan basın açıklamalarının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı. (Mehmet Demir, A.Uğurlu -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir