• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Kırgızistan`ın En Büyük Camisi Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kırgızistan`ın güney başkenti Oş şehrinde Hz. Süleyman`ın adını taşıyan dağın eteğindeki "Süleyman Too" camii Haziran ayında ibadete açılıyor.

Cami İmamı Ubaydullah Sarıbayev yaptığı açıklamada Süleyman dağı eteğinde inşaatına başlatılan caminin Arap ülkelerindeki destekçilerin yardımı ile Haziran ayında tamamlanarak ibadete açılacağını duyurdu. Sarıbeyev, cami inşaatının tamamlanması için Arabistan`dan yapılan bireysel desteğin 600 Bin ABD Doları olduğunu, yerel idarenin 10 Bin ABD Dolarlık ödeneği ve diğer yardımsever vatandaşların katkıları ile tamamlanacağını belirtti.

Süleyman Too Camii, Kırgızistan`ın halihazırdaki en büyük camisi konumunda. Camide, 15 bin kişilik ibadet alanının yanında kütüphane, din eğitimi için derslikler ve konferans salonları bulunuyor. Yapımına 2007 yılında başlatılan caminin maddi yetersizlikten dolayı erken bir tarihte tamamlanmadığı açıklandı. Toplamda 1 Milyon ABD Dolar maliyetle bitirilecek camiye bir Türk yardımsever tarafından 9 ton ağırlığındaki ve 45 Bin ABD Doları değerinde halı bağışlandığı öğrenildi.

Diğer yandan Kırgızistan`ın başkenti Bişkek`te Türkiye`nin desteği ile inşaatına yeni başlanan cami tamamlandoğında ülkenin en büyük ibadet yeri olacak. Şimdilik temel kısmı tamamlanan cami 25 bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı`nın koordinasyonunda yapılan caminin toplam maliyeti 10 milyon ABD dolarını buluyor. İnşaatın 8 milyon dolarını Türkiye, 2 milyon dolarını ise Ürdün karşılıyor.


Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir