• DOLAR 32.499
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2488.296
  • ...
Moritanya`nın Süt Çıkmazı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
1,2 milyon kilometrekarelik bir yüzölçüme sahip Moritanya, geniş yüzölçümüne rağmen 3,5 milyonluk bir nüfusa sahip. Su sıkıntısı yaşandığı için tarımsal üretimin yapılamadığı ülkenin temel geçim kaynağı olarak balıkçılık, hayvancılık ve değerli madenler...

Dünyanın en büyük demir üreticisi olan Moritanya`da aynı zamanda büyük bir altın rezervine sahip. 15 yıldır ülkede yatırım yapan Kanadalı bir şirket altını çıkartıp ileme imtiyazını elde etmiş. İlkel şartlarda balıkçılığın yapıldığı Moritanya, balıkları özelikle Japonya`ya ihraç ediyor.

Ülkede yerli halkın en büyük geçim kaynağı hayvancılık. 3,5 milyon nüfusa sahip Moritanya`da 20 milyondan fazla büyükbaş hayvan bulunuyor. Dolayısıyla ülkenin en temel gıda maddesi et. Hayvan sayısının çokluğuna rağmen ülkede yeterli süt üretimi yapılamıyor. Almanya`dan paket süt ithal ediliyor.

Ayrıca çok dindar bir halka sahip olan Moritanya, Mavi Marmara saldırısı sonrası İsrail ile tüm ilişkilerini keserek ülkedeki İsrail vatandaşlarını sınırdışı etmiş.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir