• DOLAR 32.601
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2504.903
  • ...
Kızıltepe'de de Mamurlar Eylemdeydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hükümetle memurlar arasında uzun süredir devam eden zam pazarlığından sonuç çıkmaması, Kızıltepe'de de memur sendikaları tarafından yapılan açıklamalarla protesto edildi.

 

Kızıltepe'de Eğitim Bir Sen ve Eğitim Sen tarafından ayrı ayrı yapılan basın açıklamalarına çok sayıda memur katıldı. Basın açıklaması sırasında ellerindeki pankartlarla slogan atan memurlar, hükümetin zam teklifine tepkilerini dile getirdi.

 

Eğitim-bir-sen Kızıltepe ilçe temsilcisi M. Nur Akkurt yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Heyeti'nin, toplu sözleşme imzalanamamasının baş sorumlusu olduğunu belirtti.

 

Akkurt, "Eğitim çalışanları olarak, Kamu İşveren Heyeti'nin dolayısıyla hükümetin bu tavrını not ediyoruz. Hükümete kalkınmada iyi gidiyor olabilirsiniz ama adalette ve gelirin adil dağıtımında sınıfta kaldınız diyoruz" sözleriyle açıklamasına son verdi.

 

Hükümetin zam teklifini eleştiren Kamu-Sen ve KESK Kızıltepe Şubesi ise, "Görüşmelerin son gününde sadaka teklifine birkaç kuruş daha ekleyen hükümet 2012 teklifini %3,5 + 4, 2013 teklifini de %3+3 olarak yenilemiştir. Günde ancak bir simit parasına denk gelen, maaşlarımızda aylık olarak ortalama 45-50 TL artış öngören teklifleriyle kamu emekçilerine, emeklilere verdikleri değeri bir kez daha göstermişlerdir" ifadelerini kullandı. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir