• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
Eğitim Bir Sen: "Mağduriyetlerle Değil İnsanca Yaşamak İstiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Eğitim Bir Sen binası önünde toplanan grup, ellerindeki pankartlarla Barış Parkına yürüdü. Pakta grup adına basın açıklamasını Eğitim Bir Sen Nusaybin şube başkanı Abdulselam Demir yaptı.

 

Yapılan basın açıklamada: "2012-1013 yılı Toplu Sözleşmesi görüşmeleri Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Görevlileri arasında gerçekleşmiş ve anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. Kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebi görmezden gelen Kamu İşveren Heyeti, anlaşmazlığın, ilk toplu sözleşmede toplu sözleşme imzalanamamasının baş sorumlusudur. Sermayeye gelince kasanın kapısı açan, kamu görevlilerinin haklı taleplerine cari açık gerekçesine sığınan hükümet, kamu görevlilerine verdiği değeri ortaya koymuştur" denildi.

 

"Söz Konusu Eğitimci Olunca Kırk Dereden Su Getirmiş ve Onlarca Bahane Üretmiştir"
Toplu Sözleşme Kanunu'nu çıkaran hükümetin, 5 aydır kamu çalışanlarına zamlı maaş vermediği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Şike, emekli vekillerin maaşları söz konusu olunca yerinde duramamakta, memur söz konusu olunca ise kılını kıpırdatmamaktadır. Vekillerin danışmanlarına, şoförüne ve sekreterine, askere 'mali denge' endişesi taşımadan zam yapan hükümet, eğitimciler söz konusu olunca yan yatmış, kırk dereden su getirmiş ve onlarca bahane üretmiştir. Bizim bahanelere karnımız toktur. Toplu görüşme tiyatrosundan kurtulmak için mücadele verirken, toplu sözleşmenin, sonuçları itibarı ile toplu görüşmelerin gerisinde kalması, 2,5 milyon memuru, 1,8 milyon memur emeklisini hayal kırıklığına uğratmış, ek ödemeden mahrum bırakılan öğretmen ve öğretim elemanlarını ise derinden yaralamış, moral ve motivasyonlarını adeta sıfırlamıştır" dedi.

 

Hükümet Adil Dağıtımda Sınıfta Kaldı
" 'Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlerin, kamu çalışanları söz konusu olunca, 'daha fazlasını veremeyiz, yoksa Yunanistan'a döneriz' edebiyatına sarılmalarını inandırıcı bulmuyoruz" denilen açıklamada, Büyüme varsa, bunun maaşlara yansıması istendi.

 

Açıklamada son olarak, "Eğitim çalışanları olarak, Kamu İşveren Heyeti'nin dolayısıyla hükümetin bu tavrını not ediyoruz ve hükümete, kalkınmada iyi gidiyor olabilirsiniz ama adalette ve gelirin adil dağıtımında sınıfta kaldınız diyoruz" denildi. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir