• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Kitap Fuarına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - TÜAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile organize edilen Diyarbakır 3. Kitap Fuarında kitaplarını sergileyen Yayıncı Kuruluşlar, fuarın ilk gününü değerlendirdi.

 

Mutlu Yayıncılık
Yapılan bu fuarın, Diyarbakır'da daha önce yapılan fuarlardan daha güzel geçtiğini ve ilk günden itibaren bir canlılık gördüklerini belirten Yazar İsmail Mutlu, "Zaten biz burada bir ticari maksatla gelmediğimiz için beklentimiz ticaretten ziyade insanların ilgisiydi. Başka yerlerde hafta içinde fuarlar çok sönük geçer ama burada hafta içi olmasına rağmen görüldüğü gibi insanlar çok ilgi gösteriyorlar. Biz de bu fuarların sürekli bir şekilde devam etmesini istiyoruz" dedi.

 

Risale-i Nur'un günümüz Türkçesine aktarma çalışması yapan Yazar İsmail Mutlu, "Yıllardır karşılaştığım birçok insan bize, biz Risali Nuru seviyoruz ama anlamıyoruz. Biz de bunu insanlara nasıl anlatabiliriz diye düşündük ve 15 yıl önce 'hanımlar Rehberiyle' sadeleştirmeye başladık. Bizim yapmış olduğumuz bu çalışmanın önemli bir özelliği orijinali muhafaza ediyoruz ve şuan itibariyle tüm külliyatı tamamladık" diye konuştu.

 

Şemseddin Yeşil Yayıncılık
Abdulmecid Ergün, Diyarbakır'da geçen yıllarda yapılan fuarın güzel geçtiğini, hafta içi olmasına rağmen öğrencilerin ilgi gösterdiğini ve hafta sonunun daha güzel geçmesini temenni ettiklerini söyledi.

 

İhsan Yayıncılık
Yunus İpek, Hafta içi olması sebebiyle beklentilerimizi karşılamadığını, hafta sonu daha yoğun geçmesi beklediklerini belirtti.

 

Köklü Değişim Yayıncılık
Burhan Ercan, İslami ilkelere dayanan kitaplarının var olduğunu, İslam'ın toplum ve insanlar tarafından daha iyi anlaşılıp İslam'ın bir hayat nizamı olarak esas alan yayın içerisine eserler verdiklerini, Fuara ilginin yüksek olduğunu hafta sonunun daha güzel geçmesini temenni ettiklerini belirtti. (Veysi Çetik / Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir