• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Memurlardan Simitli Eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Özgür Eğitim-Sen, toplu sözleşme sürecinde hükümetin kamu çalışanlarına yönelik olarak takındığı tavrı protesto etmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemine giderek Atatürk Parkı'nda basın açıklamasında bulundu.

 

Açıklamayı okuyan Batman Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, 20 gündür hükümet ile sendikalar arasında süren toplu sözleşme sürecinde hükümetin, memurları son derece rencide edici bir tavır sergilediğini ve adeta alay ettiğini belirterek, "Tüpe, benzine ve ekmeğe zam yaparken çok cömert davranan hükümetin kamu çalışanlarına gelince aşırı derecede cimri davranması kabul edilemez" şeklinde konuştu.

 

Sevinçer, işsizliğe dikkat çekilerek, 'beğenmeyen istifa edebilir' denilerek memurların nankör olarak gösterilmeye çalışıldığını ve işsizlerin memurlara düşman edildiğini savunarak, "Yunanistan örnek verilip toplumun diğer kesimleri ikna edilmekte ve böylelikle çalışanlar büyük baskı altına alınmaktadır. Siyaset meydanlarında dünyanın en iyi 10 ekonomisi içinde yer aldıklarını gururla ifade eden hükümetin, bu en iyi ekonomi içinde yer almamıza sağlayan ülkenin emekçilerine gelince size daha fazla zam yaparsak Yunanistan'a döneriz diyerek çalışanları şantaj ederek dışlamasını kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Sevinçer, son olarak 0,5 artış önerisinin maaşlarına 10 milyon gibi bir atış sağlayacağını ve bu para ile anca birkaç simit ve çay içileceğini vurguladı. Protesto eylemi, üyelere tepki amacıyla simit dağıtılması ile sona erdi. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir