• DOLAR 32.542
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2427.288
  • ...
Suudi Kralından Lübnan`a Savaş Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Kralı Abdullah, Lübnan`da etnik ve dini gruplar arasında son günlerde meydana gelen şiddet olaylarının iç savaşa yol açabileceğine işaret ederek, gerilimin düşürülmesi için Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman`ın devreye girmesi çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA`nın haberine göre Kral Abdullah, Cumhurbaşkanı Süleyman`a gönderdiği mektupta, Lübnan`da Sünni din adamı Ahmed Abdulvahid ve koruması Muhammed Hüseyin`in öldürülmesinin ardından çıkan çatışmaları kaygıyla izlediğini belirtti.

Suudi Arabistan`ın, Lübnan`daki son gelişmeler ile toplumsal dokunun önemli bir parçasının hedef alınmasından derin endişe duyduğunu ifade eden Kral Abdullah, Cumhurbaşkanı Süleyman`ı, ülkedeki gerilimin giderilmesi için temaslarda bulunmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Süleyman`dan, Lübnan`ı başta Suriye olmak üzere ülke dışındaki çatışmalardan soyutlamak için faaliyete geçmeye çağıran Kral Abdullah, Lübnan`daki krizin mezhep çatışmalarına yol açma potansiyeli bulunduğunu, bu durumun da ülkeyi tekrar iç savaşa sürükleyebileceğine işaret etti.

Bu arada Suudi Arabistan`ın Beyrut Büyükelçisi Ali Asiri, Riyad`ın halihazırda Lübnan`daki vatandaşlarını tahliye etmek gibi bir niyetinin olmadığını, ancak güvenlik durumunun kötüleşmesi ihtimaline hazırlık olarak acil tahliye planı hazırladıklarını belirtti.

Lübnan`daki çatışmalar yüzünden birçok Körfez ülkesi, vatandaşlarını Lübnan`dan ayrılmaları yönünde uyarmıştı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir