• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
"Hükümet Çifte Standart Uyguluyor "
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Hükümetle memurlar arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmaması nedeniyle memurlar bugün greve gitti. Memur Sen'e bağlı çalışanlar saat 10.00'da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanarak greve gitme gerekçelerini basın açıklaması ile duyurdular. Memur Sen'e bağlı sendikaların destek verdiği basın açıklamasını Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk okudu.

Açıklamada, 2012-1013 yılı Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Görevlileri arasında gerçekleştiği anlaşmazlıkla sonuçlandığı hatırlatıldı.

Kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebinin görmezden gelen Kamu İşveren Heyeti'nin anlaşmazlığın ilk toplu sözleşmede toplu sözleşme imzalanamamasının baş sorumlusu olduğu belirten Özperk, "Sermayeye gelince kasanın kapısı açan kamu görevlilerinin haklı taleplerine cari açık gerekçesine sığınan Hükümet, kamu görevlilerine verdiği değeri ortaya koymuştur." dedi.

"Hükümet Teklif Sunamamıştır"
Özperk, "Maaş zammı tekliflerini, 2012 yılına ilişkin % 10,26'lık yeniden değerleme oranına dahi çıkarmaya yanaşmayan hükümetin, taban aylığa seyyanen zam, özel hizmet tazminatı ve ek gösterge artışları, toplu sözleşme ikramiyesi, ek ödeme artış talepleri, harcırah miktarı artışları, fazla çalışma ücretinin yükseltilmesi, ek ödemenin emekliliğe yansıtılması, eş ve çocuk yardımı, yemek yardımı, emeklilerin eş yardımından yararlanması, 4/C'lilere 200 TL seyyanen zam yapılması ve kadroya alınması başta olmak üzere kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca teklifimize karşı teklif sunmayı bile gereksiz görmüştür." dedi.


Kamu görevlileri ve eğitim çalışanları olarak referandum sonrası aylarca yasalarının çıkmasını beklediklerini ve sonunda yasanın çıkmasıyla masaya kilitlendiklerini dile getiren Özperk, "Ek ödeme konusundaki talebimizi, toplu sözleşme masasında olmazsa olmazımız olarak ilan ettik. Çünkü 666 sayılı KHK ile farklı kurumlarda aynı unvanlar arası 'Eşit işe eşit ücret' dengelemesi yapılırken, öğretmenler ve öğretim elemanları olarak kapsam dışında tutulduk." ifadelerini kullandı.


Hükümet Çifte Standart Uyguluyor
Toplu Sözleşme Masası'nda ek ödeme mağduriyetimizin giderilmemesini, yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerinin karşılanmamasını kabul edemediklerini vurgulayan Özperk, "Bu duyarsızlığı protesto ediyor, Türkiye genelinde hizmet üretmiyor, bir günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz. 2010'da yapılan Anayasa değişikliği referandumunun üzerinden 19 ay geçtikten sonra Toplu Sözleşme Kanunu'nu çıkaran hükümet, 5 aydır kamu çalışanlarına zamlı maaş veremezken; şike, emekli vekillerin maaşları söz konusu olunca yerinde duramamakta, memur söz konusu olunca ise kılını kıpırdatmamaktadır. Vekillerin danışmanlarına, şoförüne ve sekreterine, askere 'mali denge' endişesi taşımadan zam yapan hükümet, eğitimciler söz konusu olunca yan yatmış, kırk dereden su getirmiş ve onlarca bahane üretmiştir" şeklinde konuştu. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir