• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Babacan Memur Zammının Maliyetini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, memur maaşları ödemesinin yıllık 100 milyar lira tuttuğunu ve memur maaşlarına verilecek her yüzde 1`lik zammın bütçeye 1 milyar lira ilave yük getirdiğini belirterek, ``Şimdi eğer bütçe dengelerimizi sıkıştıracak bir noktaya gelirse bu iş (memura yapılacak zam), dönüp dolaşıp tekrar daha yüksek vergi toplamaya gider `` dedi.

Kendi başkanlığında toplanan OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı için Fransa`da bulunan Başbakan Yardımcısı Babacan, katıldığı bir  televizyon programında soruları yanıtladı.

Memurların toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Babacan, bütçede şu anda memur maaşlarının yıllık ödemesinin 100 milyar lira tuttuğunu söyledi.

74 milyon vatandaştan toplanan vergilerden 3 milyon memurun maaşının ödendiğine dikkati çeken Babacan, şu değerlendirmelerde bulundu:

``Şimdi eğer bütçe dengelerimizi sıkıştıracak bir noktaya gelirse bu iş (memura yapılacak zam), dönüp dolaşıp tekrar daha yüksek vergi toplamaya gider bu işin sonu. Memura daha fazla maaş ödemek için, bizim 74 milyondan daha fazla vergi almamız gerekecek. Burada da kuşkusuz adaleti sağlamamız gerekir. Biz eskisi gibi para basmıyoruz. Yani Merkez Bankamız eskisi gibi para basmıyor. (Varsın bütçe açığımız artsın, onu da biz gideririz, borçlanarak kapatırız) böyle bir şey yok. Kimse kusura bakmasın. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha fazla borç batağına sürükleme pahasına bir adım atmaya zorlamamalı. Bunları istememeli bizden. Dolayısıyla bir denge içerisinde gitmemiz lazım.

Bugün memur maaşlarımıza vereceğimiz her bir yüzde 1`lik zam 1 milyar lira, eski eski parayla 1 katrilyon lira bütçeye ilave yük getiriyor. Dolayısıyla bunu nereden karşılayacağız, bu paralar nereden sağlanacak? Bunu da herkesin düşünmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin bu hesabı yapması lazım. Dolayısıyla biz hükümet olarak bütçe çerçevesinde mümkün olduğunca kalarak ve makro dengelerimizi bozmayacak bir teklif verdiğimizi düşünüyoruz. Tabii şimdi konu hakem heyetindedir, hakem heyetinin de bir hafta süresi var, hep beraber sonuçlarını göreceğiz.`

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir