• DOLAR 32.541
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.98
  • ...
"Mustazaf-der in Kapatılması Etik Değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Karlıova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl Mustazaf der'in kapatılmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında,"Mustazaf der'in kapatılmasını Karlıova Esnaf Sanatkarlar Odası olarak etik bulmadıklarını belirterek, "Yasa dışı bir faaliyetin içine girmediğine inandığımız Mustazaf der'in kapatılmasıyla başbaşa bırakılması, tüm barış severlerin tepkisini almıştır. Ülke son zamanlarda barışa ve huzura ihtiyaç duymaktadır. Bu karar hiç kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Fakire ve düşküne yardımlarıyla bilinen bu derneğin çalışanları ve yöneticileri tamamen yasal faaliyetleri ile biliniyor ve öyle görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha önce ülke de yaşanan parti ve dernek kapattırılma olaylarının bir çare olmadığını dile getiren Başkan Ali Bingöl, " Dernek ve parti kapatmalar, ülkemize bir şeyler kazandırtmıyor. Tam tersine bunun ülke huzuruna ve barışına balta vurduğu herkes tarafından bilinmektedir. Parti ve derneklerin kapatılmalarına artık son verildi. Dediğimiz bir dönemde, Mustazaf der'in kapatılması bizleri şok etmiştir. Dernek ve partiler demokrasinin bir gereğidir, fakat bu demokrasi kapılarımızın kapattırılması halkın demokrasiye olan güvenini zedelemektedir." şeklinde konuştu.

Başkan Bingöl, "Yeni yapılacak olan sivil anayasa da, bu kapatmaları önleyecek yasaların acilen yapılması gerekir." dedi. (Yavuz Acar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir