• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Şanlıurfa`da `Sessiz Mi Kalacağız?` Suriye! Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa

Şehitlik-Çamlık Toplantı Salonun da gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim’den Buruc Suresi ve mealinin okunmasıyla başladı. Konferansın modetarötlüğünü Köklüdeğişim Dergisi yazarlarından Mustafa Küçük yaptı.

Program, Mehmet Taha Yılmaz’ın “Suriye Meselesinde Üzerimize Düşen Sorumluluklar” başlıklı sunumla devam etti. Yılmaz, sunumunda Suriye konusunda: ‘Alimlere, Cemaat önderlerine, Yöneticilere ve Dava taşıyıcılarına’ ne gibi sorumluluklar düştüğünü şer’i açıdan ne yapmaları gerektiğini anlattı.

Ardı sıra söz alan yazarımız Cevher Kara, Arap Baharı özelinde Suriye’ye yönelik üç bakışaçısının olduğunu ve bunların da; Her taşın altında Batı’yı arayan komplocu zihniyet ve devrimleri Marksistlerden İslamcılara kadar her kesime mal edenlerin bakış açısı ile ‘İslami açıdan ayıklayıcı’ bakış açısı olduğunu ifade ederek, bunlardan doğru olan bakış açısının ancak İslâm’a göre bakan ve bu devrimleri Müslümanların devrimleri olarak gören bakış açısı olduğuna vurgu yaptı. Konuşmasına devamla Suriye’deki durumun diğer beldelerden farklı olduğuna değinen yazarımız, Suriye Müslümanlarının ağırlıklı olarak İslâmî olan mübarek ayaklanmalarına, herkesten önce biz Müslümanların sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

2500 kişilik salonun dolduğu konferansta üç koldan Ortadoğu ve özelde Suriye’de yaşanan içler acısı durumu gözler önüne seren bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Sinevizyon gösterimi sırasında katılımcılardan, duygularına hakim olamayıp zulüm gören Müslümanlar için gözyaşı dökenler oldu. Programın sonunda kunut üslubuyla ayakta, toplu halde ‘İslam’ın hayata tekrar hakim kılınması için’ dua edildi.
 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir