• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Kalkınma Varsa Adalet Nerede?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hükümetle yaptıkları zam görüşmelerinden sonuç çıkmayınca grev kararı alan memurların 1 günlük 'iş bırakma' eylemi yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da başladı. Özgür Eğitim-Sen Diyarbakır Temsilciliği, bir basın açıklaması yaparak 1 günlük 'iş bırakma' eylemi yaptıklarını açıkladı.

Yapılan basın açıklamasınını okuyan Özgür Eğitim -Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Mehmet Masum Yokuş, kendilerine verilen 3+3 zam teklifinin son derece ciddiyetten uzak ve yaşamın gerçeklerinden kopuk olduğunu söyleyerek bu teklifin özelde yaklaşık 1 milyon eğitim çalışanını genelde ise 2,5 milyon kamu görevlisini ilgilendirdiğini belirti.

Adalet ve Kalkınma Olan Parti Döneminde Değişen Bir Şey Olmadı
Türkiye'de adil ücret politikalarının hiçbir zaman oluşturulmadığını ifade eden Yokuş, "Bugüne kadar bu ücret politikalarının ve zamların hangi kriterlere göre yapıldığı konusuna bakıldığında çok da sağlıklı, objektif ve adil bir kriterin olmadığı anlaşılmaktadır." dedi.

Yokuş, özellikle darbe dönemlerinde ya da askeri vesayetin egemen olduğu zamanlarda iktidarda bulunan partilerin askeriyeye 'sus payı' olarak verdikleri ücret artışları, bu ülkede neredeyse sıradan bir mesele olarak görülmesine neden olduğunu söyleyerek, adı adalet ve kalkınma olan bir parti döneminde de değişen bir şeyin olmadığını savundu.

Adalet, Hak ve Hukuk Adına Öne Sürülen Bütün Talepler Ertelendi
Adil ücret politikası dışında tutulan büyük bir kesimin olduğunu belirten Yokuş, basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öğretmenler ve öğretim elemanları, unutuldu. Adalet, hak ve hukuk adına öne sürdükleri bütün talepleri ertelendi. Diğer çalışanlara hak ettikleri verilirken ve ücret artışı yapılırken, eğitim çalışanlarına sadece sabır dilendi ya da diğer bakanlık çalışanlarına artış yapılırken; aynı artıştan, uzun süreden beri bekletilen kesimler insanca yaşamak için pay isteyince, 'mali denge' hatıra geldi. Bütün kamu çalışanlarına maaş artışı olmalıdır. Bir kesimin maaşını sabit tutup diğerinin maaşını artırarak, ancak toplum ve meslek grupları arasındaki husumeti artırmaya neden olursunuz. Bu politika böyle devam ederse, sınıflar arasında ve işyerlerinde huzur kalmayacaktır. Şimdiden okullarımızda huzursuzluklar yaşanmaya başlamıştır."

 

Eşit işe eşit ücret" politikası nedeniyle en fazla mağdur olan kesimin öğretmenler ve öğretim görevlileri olduğunu savunan Yokuş, emeklinin ve alın terlerinin karşılığını isteyerek, ek ödeme adaletsizliğine bir an önce son verilemesini talebinde bulundu.

Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta, temel tüketim ürünlerine zamların yapıldığını söyleyen Yokuş, buna karşılık ise öğretmene, akademisyene bir kuruş zam verilmediğini belirterek yapılan teklifi kınamak, hak ve onuruna yakışan meşru taleplerini dilendirmek üzerek 23 Mayıs'ta iş bırakma kararnı aldıklarını kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir