• DOLAR 32.55
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2440.261
  • ...
Almanya`da Yeni Kötü Alışkanlık İnternet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`da dün açıklanan Uyuşturucu ve Alışkanlıklar Raporuna göre gençler, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan az da olsa uzaklaşırken, bunların yerine bilgisayar oyunları ve internet üzerinden oynanan kumar alışkanlıklarına yakalanıyorlar.

Raporda ortaya konulan verilere göre yaşları 14 ile 24 arasında yaklaşık 250 bin kişi internet mübtelası. Yaklaşık 1,4 milyon genç insanın internet kullanımında davranış bozuklukları bulunuyor. Yaşları 14 ile 64 arasında toplam 560 bin kişinin de internet mübtelası olduğu tesbit edildi.

Federal Uyuşturucuyla Mücadele görevlisi Mechthild Dyckmans, raporun açıklandığı basın toplantısında gençlerin ve yetişkin gençlerin `aşırı ve hastalıklı internet kullanımı ve bilgisayar oyunları oynamalarından sözetti. Alman politikacı önümüzdeki dönemde bilgisayar ve internet kullanımında insanlara daha fazla sorumluluk kazandıracak yeni projeler geliştirileceğini bildirdi. Eğlence yerlerinde ve lokantalardaki kumar makinalarının da azaltılacağını belirten Dyckmans, şu anda lokantalarda en fazla üç şans oyunu makinasına izin verildiğini, buralarda 18 yaşından küçük gençlerin de kumar oynama imkanı bulduklarını kaydetti.

ALMANYA`DA ALKOL KULLANIMI HALEN ÇOK YAYGIN

Yetişkin Alman gençleri arasında alkollü içki tüketiminde herhangi bir gerileme görülmedi. Yaşları 18 ile 25 arasındaki gençler arasında devamlı alkol alanların, yani haftada en az bir kez içenlerin oranı daha önce de olduğu gibi yüzde 40. Yaşları 12 ile 17 arasındaki grupta az da olsa bir gerileme görüldü. 2001 ile 2011 yılları arasındaki sürede bu grupta alkollü içki kullananların oranı yüzde 17,9`dan yüzde 14,2`ye düştü.

Almanya`da yaklaşık 1,3 milyon kişi alkolik ve her yıl 73 bin insan alkol kullanımından dolayı yakalandıkları hastalıklar sonucu ölüyor.

SİGARA ALIŞKANLIĞINDA GERİLEME GÖRÜLÜYOR

Sigara kullananların sayısının son bir yılda rekor düzeyde düştüğü görüldü. Yaşları 12 ile 17 arasındaki gençler arasında sigara içenlerin oranı yüzde 11,7`ye düştü. Almanya genelinde 15 yaşından itibaren yaklaşık 14,7 milyon kişi, yani her dört kişiden biri sigara içiyor. Her yıl sigara alışkanlığı sonucu yakalandıkları hastalıklar nedeniyle ise yaklaşık 110 bin insan ölüyor.

Yaşları 18 ile 64 arasındaki insanların her dördünden birisi mutlaka uyuşturucu denemesinde bulunuyor. Çoğunlukla kendirden elde edilen uyuşturucu türleri kullanılıyor. Son yedi yılda, yani 2004 ile 2011 yılları arasında, bu tür uyuşturucu denemesi yapan gençlerin oranının yüzde 15,1`den yüzde 6,7`ye düştüğü tesbit edildi.

 

dünyabülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir