• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Müslüman Halkın Umudu Mustazaf Der Kapatılmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Mustazaf Der'in yargı kararıyla kapatılmasına tepkiler dinmek bilmiyor. Mustazaf Der kapatılması kararı, İslami hassasiyet sahibi vatandaşlarda ciddi rahatsızlık oluştururken kararın hukuksuz olduğuna inanan yüzlerce STK da yaptıkları açıklamalarla tepkilerini dile getiriyor.

 

Mustazaf Der'in kapatılması kararına tepki gösteren Kar Der, yayınladığı basın bildirisi ile Yargıtay'ın Mustazaf Der kararını kınadı.

 

Konu ile ilgili olarak Kar Der'den yapılan açıklamada, "Müslüman halkın bağrında yeşermiş, toplumun farklı hiçbir rengine ayrım yapmaksızın insani ve İslami hizmetleriyle yakından tanıdığımız, özelde Müslüman halkın umutlarını bağladığı, Mustazaf-der kapatılmıştır

 

Her kez şunu çok iyi bilir ki,Mustazaf-der bu güne kadar yalnızca İslam'ı referans almış ve bu ilkesinden asla taviz vermemiştir.Özelde doğu ve güney doğu illeri olmakla beraber çalışma alanı bulduğu her yerde topluma İslam'ın rengini vermeyi amaçlamış ve bunda Allah'ın yardımıyla başarılı da olmuştur."

 

"Mustazaf Der İçinde İhlas Olmayan Hiçbir Çalışmaya İmza Atmamıştır"

Mustazaf-der'in geçici hevesler peşinde hiçbir zaman koşmadığı ve içinde ihlasın olmadığı hiçbir çalışmaya imza atmadığı ifade edilen açıklamada," "Yoksullukla,cehaletle,ihlaflarla,ahlaksızlık ve hukuksuzlukla mücadeleyi kendine görev bilmiştir.Bu kapsamda geniş halk kitlelerine ulaşmış,katılanların sayısının yüzbinleri bulduğu etkinliklerde İslam'ı anlatmıştır.Yine binlerce ailenin maddi sorununa el atmıştır.Muhtaç aile ve kişilere giyim ve gıda yardımı yaparak toplumun kanayan yarasını sarmaya çalışmıştır." İfadeleri kullanıldı.

 

Mustazaf Der'in Attığı Tohumlar Filizlendi
Mustazaf Der'in kurulduğu günden beri hiç bir zaman şiddetten medet ummadığı,aksine sistemli olarak kendisi ve gönüllülerinin şiddet ve zulme uğratılarak,adeta tahrik edilmeye çalışıldığı ve illegalitiye çekilmek istendiğinin altı çizilen açıklamada "Sabır ve metanetini koruyan Mustazaf-der camiası Allah'ın izniyle bu oyunlara gelmemiştir.

 

Mustazaf-Der ve gönülleri bu topraklara bir tohum attılar ve bu tohumlar filizlenip boy verdi.Köklerini bu halkın kalbinin en derin yerine kadar saldılar.Halkın gönlünden beslenen Mustazaf-Der ve camiasını,dernek kapatmak gibi gayri hukuki yöntemlerle sindirmeye çalışmak boşuna bir uğraştır." denildi.

 


Açıklamada "Mustazaf-Der'in kapatılmasını kınıyor ve bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi için yetki ve etki sahiplerini göreve çağırıyoruz.Mustazaf-Der'in kapatılmasıyla katledilen bu hukuka bir gün kendilerinin de ihtiyaç duyacaklarını hatırlatmak isteriz." İfadeleri kullanıldı.

 

"Devletin Adaletine Olan İnanç Dibe Vurmuştur"
Kar Der tarafından yapılan açılamada Güllü Çevik'e verilen hapis cezasına da tepki gösterilerek şu ifadeler kullanıldı:
"Ayrıca, Gaziantep'te kızını başörtülü okutmak istemesinden dolayı bir anneye verilen 2 yıl 10 ay hapis hangi hukuk kitabına uyuyor sormak isteriz! "Bu olay müslüman kamuoyunun ve halkımızın yüreğinde derin yaralar açmıştır .Devletin adaletine olan inanç dibe vurmuştur.Hukuk bu ayıbın altından asla kalkamayacaktır.Hem kız çocuklarının okuması için çaba sarf edeceksiniz; hem de inancından dolayı başörtüsü ile okumak isteyenlere ceza vereceksiniz. İslam'a ve onun nadide tesettür anlayışına bu kadar tahammülsüz olan adalet sistemini ve bu işte etki ve yetkisi bulunduğu halde bu zulme seyirci kalan görevlileri Allah'a havale ediyor ve şiddetle kınıyoruz.Ceza alan Güllü Çevik bacımızın mücadelesini de buradan kutluyoruz" (Yavuz Acar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir