• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Van'da Çifte Rahmet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bugün öğle saatlerinde yağan yağmurun rahmet ayı olarak bilinen recep ayının ilk gününe denk gelmesi vatandaşlar arasında 'çifte rahmet', 'iki büyük rahmet' bir arada söylemleri dile getirildi.

 

Yağmurun da recep ayının da büyük bir rahmet olduğunu ifade eden üniversite hazırlık öğrencisi Muhammed Ali Çağlar, peygamber efendimizin 'Receb ayında Allah'u Teâlâya çok istiğfar edin; çünkü Allah'u Teâlânın, receb ayının her vaktinde cehennemden azat ettiği kulları vardır' hadisini hatırlatarak, "Bu hadis-i şerif bize recep ayının rahmet ayı olduğunu gösteriyor. Üstelik böyle bir hayırlı günün üzerine başka bir rahmet olan yağmurun yağdırılması ise ayrı bir güzellik ve tevafuktur. İnşallah bu günler hayırlara müjde olur ve Van halkı ferahlığa erer bu sayede" ifadelerini kullandı.

 

Rahmet ayı olan bu ayı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini belirten Çağlar, "Rabbimize Nasuh bir tövbe ile yönelelim. İnşallah Rahman ve Rahim olan Allah, bu yağmurun döküldüğü gibi günahlarımızı da döker ve bizi rahmetine ulaştırır" dedi.

 

Bu yıl fazla yağmur yağmadığını belirten esnaf Metin İdığ ise, rahmet ayı olan recep ayının ilk günü ile bir başka rahmet olan yağmurun aynı günde yağmasını hayırlara yorduğunu ifade ederek, "Recep ayında yağmurun yağması inşallah rahmet kapılarının Van halkının üzerine sonuna kadar açılmasına vesile olur" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir