• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Bingöl Barosu'ndan Mustazaf-Der'in Kapatılmasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Baro Başkanı Av. Erdal Aydemir, Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf Der'in kapatılması ve Gaziantep'te kızı başörtü taktığı için bir anneye 2 yıl 6 ay ceza verilmesi konusu münasebetiyle İlke Haber Ajansı muhabirine bir açıklamada bulundu.

Aydemir, "Açıklamasında demokratik bir toplumda şiddet kullanmaksızın, herhangi bir şiddet aracına başvurmaksızın, bunu teşvik etmeksizin insanlar hem ifade ve örgütlenme özgürlüğüne, hem de toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptirler. Zaten demokratik toplumun özü de budur." dedi.

Devlet Örgütlenme Özgürlüğünün Önünü Açmalıdır
Bir ülkede STK'lar ne kadar güçlü ise, o ülkede demokrasinin o kadar geliştiğini belirten Aydemir, "Bütün bunlara rağmen ülkemizde halen siyasi partiler ve STK'lar kapatılıyor. Bütün bunlar, somut delillere dayanarak değil, adeta niyet okuma yoluyla yapılmakta ve toplumda telafisi güç veya imkânsız zararlara yol açmaktadır." ifadeleri kullanıldı.


Mustazaf-Der'in kapatılması kararının, örgütlenme özgürlüğüne aykırı olduğu ve demokratik bir toplumda bunu izah etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Aydemir, "Buna imkân verecek mekanizmalar kapatılırsa demokratik bir toplumdan söz edilemez. Devletin örgütlenme özgürlüğünü sınırlamak yerine, bunun geliştirecek tedbirleri alması gerekir. Devlet sadece kendi ideolojisine uygun hareket eden derneklere değil, kendisiyle farklı düşünen derneklere de tahammül edebilmelidir." şeklinde tepki gösterdi.


Bugüne kadar parti ve dernek kapatma kararlarının topluma hiçbir faydasının bulunmadığını tecrübeyle sabit olduğunu ifade eden Aydemir, "Kapatılanların yerine her zaman bir yenisi açılmıştır. Ancak bu kapatma kararları insanları legal alandan illegal alana teşvik etmekte ve demokratik düzene zarar vermektedir. Vatandaşların hukuk içerisinde faaliyetlerine devam etmesi bu toplumun gelişmesine en büyük katkıyı sağlayacaktır." dedi. (Nihat Kanat- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir