• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Özgür Eğitim-Sen'de Greve Katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yazılı açıklamasında, Batman Özgür Eğitim-Sen olarak toplu sözleşme sürecinde hükümetin Kamu çalışanlarına yönelik olarak takındığı olumsuz tavrı protesto etmek amacıyla 23 Mayısta bir günlük grev yapacaklarını açıkladı.

 

Sevinçer, "Sendikamızın Genel Merkezinin aldığı karar ile Tüm Türkiye'de Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları sendikasına üye olan kamu çalışanlarıyla birlikte bizler de Batman'da bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz" dedi.

 

Yaklaşık 20 gündür hükümet ile sendikalar arasında süren toplu sözleşme sürecinde hükümetin memurları son derece rencide eden bir tavır aldığını iddia eden Sevinçer, "Hükümet tuhaf bir oyalama taktiği ile memurları anlamsız bir beklenti içine sokmuş ardından yaptığı zam oranlarıyla bizlerle adeta alay etmiştir. Tüpe, benzine, ekmeğe zam yaparken çok cömert davranan hükümetin kamu çalışanlarına gelince aşırı derecede cimri davranması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

 

Sevinçer, Batman Özgür Eğitim-Sen olarak toplu sözleşme sürecinde sendikaların bu süreçte kamu çalışanlarının haklarını savunurken daha fazla kararlı ve net tavırlar göstermeleri gerektiğini ifade etmek istediklerini belirterek, "Hükümet tarafının her toplantıda 0,5 artış önerileri yaparken Sendikaların bu hakaretamiz tekliflere gerekirse görüşmeleri terk etmek gibi tepkiler göstermelerini beklerdik. Sendikaların süreçteki bu eksikliklerini bugünden sonra ortaya koyarak memurlar için hak edilen zam oranlarını elde etmeye çalışmaları gerektiğini beklediğimizi ifade ederek tüm kamu çalışanlarını yarın iş bırakmaya çağırıyoruz" diye seslendi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir