• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
Özgür Eğitim-Sen'dan Mustazaf-Der'in Kapatılmasına Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Özgür Eğitim-Sen Şubesi tarafından yapılan açıklamada; hukuk skandalı olarak nitelediği Mustazaf Der'in kapatılmasını kınadı.

Açıklamada, "Sivil toplum kuruluşlarının delilsiz 'suçlamalarla' kapatılması doğrusu insani duygulardan nasibini almış herkesi hayrette bırakmıştır. İnsan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda rahatlamanın olduğunu sandığımız bu dönemde Mustazaf Der`in kapatılması bir hukuk skandalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Kutlu Doğum Miting'leri düzenlemek; fakir ve muhtaçlara yardım etmek; öğrencilere dernek binalarında ders vermek; Kur'ani ve İslami sohbetler yapmak bunların neresi suçtur" diye sorulan açıklamada, "Bu eylemler milletimizin huzuru için teşvik edilmesi gereken işlerin başında yer alması gerekirken; maalesef cezalandırılmıştır. Bu faaliyetlerin engellenmesi, vesayetçi zihniyetin kılık değiştirerek farklı yönlerden faaliyetlerine devam ettiğinin bir delilidir. Mardin Özgür Eğitim-Sen olarak her bir STK'nın farklı bir renk ve ifade özgürlüğü olduğunu savunuyor; alınan kararı talihsizlik olarak değerlendiriyoruz" denildi. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir