• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Aynı Yer, İkinci Olay!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Geçtiğimiz günlerde Van-Merkez Bahçıvan Mahallesinde gıda ve çeşitli malzemeler satan bir dükkânda hırsızlık olayı gerçekleşmişti. Olaydan 2 hafta sonra aynı yerde hırsızlık olayının tekrarlanması esnafı çileden çıkardı.

Hırsızın İçeri Girmediğini Göremezsek Bir Şey Yapamayız!
Kendisiyle konuştuğumuz ancak güvenlik güçlerinden çekindiğini ve bu yüzden fotoğraf ve video çekmemize izin vermeyen dükkân sahibi M.G, 2 hafta önce dükkânına girildiğini, yaklaşık 5 milyar kadar sigaranın çalındığını belirtti.

M.G, aynı hırsızlık olayının bu gece yine tekrarlandığını ve yaklaşık 2 milyar kadar eşyasının çalındığını ifade ederek "Daha önceki hırsızlık olayını emniyete bildirdik ama herhangi bir sonuç çıkmadı. Bu son olayı da daha emniyete bildirmedim. Çünkü emniyet güçleri ilk olayda kamera sistemi ve sokakta mobeselerin olmadığını ve bu yüzden yapabilecek bir şey olmadığını söyledi. Hırsızın içeri görmediğini görmesek bir şey yapamayız diyorlar. Kapının kırıldığını parmak izlerinden bulunmalarını talep ettiğimizde ise bu sefer hırsızların eldiven kullandığını söylüyorlar" dedi.

Emniyet Güçleri Halkı Koruyacağına Halkı Mağdur Ediyor
Konuyla ilgili tepkisini dile getiren esnaf Cevdet Keve ise, "Bir hırsız nasıl olur da 2 hafta içinde aynı dükkâna girebilme cesareti gösterebiliyor. Bu cesareti kimlerden alıyor" diyerek emniyet güçlerinin vurdumduymaz tavrını eleştirdi.

Gece saatlerinde yoldan geçen birini emniyet güçleri tarafından çevrilerek kimlik soruduğunu belirten Keve, "Nasıl oluyor da gece saatlerinde şehrin göbeğinde hırsızlar elini kolunu sallaya sallaya hırsızlık yapıyor" diyerek emniyet güçlerinin görevini layıkıyla yerine getirmediğini dile getirdi.

Keve, "Emniyet güçleri halkını koruması gerekirken maalesef bugün medyadan da gördüğümüz gibi halka şiddet uyguluyor, onları mağdur ediyor. Elini kolunu sallaya sallaya hırsızlık yapanlara bir şey yapamazken öte yandan halka hizmet edenlere de şiddet uyguluyorlar. Bunun en son örneğini Osmaniye'de bir derneğin başkanının darbedilmesi örneğinde açıkça görebiliyoruz" diye konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir